Wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten, wachten we dan tot ze beginnen met praten om een ietwat naïeve mening over hen kunnen vormen? Nee…Toch? Het zijn de gezichtsuitdrukkingen die ons helpen een mening over anderen te vormen. Een kalmerende glimlach laat ons bijvoorbeeld denken dat diegene een stil en vredig type is. Dus, ja, voordat anderen hun mond open doen en beginnen met praten, scannen we hun persoonlijkheid al door simpelweg te kijken naar hoe ze eruit zien.

Verschillende soorten wenkbrauw vormen

Ook vangen we een glimp van een persoonlijkheid op door de haarkleur die ze hebben, of de manier waarop ze zich kleden. We onthullen best veel over onszelf zonder al maar een woord te zeggen. Dit komt omdat onze oordeelsvorming begint zodra we onszelf presenteren. Dus het is hartstikke logisch dat ons gezicht en met name onze wenkbrauwen, boekdelen spreekt over onszelf. Terwijl sommigen van ons de wenkbrauwen gewoon natuurlijk laten groeien, zijn er ook veel mensen die ze vorm en uitdrukking geven door ze te epileren. We hebben dan ook de volgende lijst samengesteld om aan te geven welke wenkbrauw vorm het beste bij jou zou passen en wat ze daarmee aan anderen vertellen.

1.  Natuurlijke & volle wenkbrauwen

Iemand met natuurlijke en volle wenkbrauwen zegt ons dat diegene actief is, veel zelfvertrouwen heeft, hardwerkend is en makkelijk beslissingen neemt.

2. Natuurlijk dunne wenkbrauwen

Iemand met natuurlijke, dunne wenkbrauwen indiceren dat diegene worstelt met het maken van belangrijke beslissingen in het leven. Deze mensen vinden het vaak prettiger wanneer iemand hen adviseert en begeleid. Over het algemeen houden deze mensen niet zo van het nemen van grote risico’s. Je hebt de voorkeur om mensen om je heen te hebben die je zelfvertrouwen een boost geven.

3. Doorlopende wenkbrauwen of unibrow

Iemand met doorlopende wenkbrauwen geeft over het algemeen niet zo gek veel wat anderen van hen denken. Verder houden ze vaak van dagdromen en denken ze na over hoe ze deze gedachten werkelijkheid kunnen laten worden. Ze hebben de neiging om non-stop na te denken en de wereld om hen heen te evalueren.

4. Korte wenkbrauwen

Iemand met korte wenkbrauwen zou slecht tegen stress kunnen in het leven, noch houden ze ervan om dit bij anderen te bemerken. Ze maken zich vaak onnodig druk en besteden vaak meer aandacht aan details dan aan het grotere geheel.

5. Lange wenkbrauwen

Mensen met lange wenkbrauwen kunnen goed tegen stress en zijn goed in het vinden van een efficiënte oplossing voor een probleem. Het zijn goede probleemoplossers die vaak erom bekend staan hard te werken en zijn vaak competitief ingesteld.

6. Gebogen of ronde wenkbrauwen

Iemand met gebogen of ronde wenkbrauwen heeft de reputatie een warm en vriendelijk karakter te hebben. Ze kunnen goed communiceren en luisteren ook naar de meningen van anderen. Ze vertrouwen mensen over het algemeen makkelijk en zetten zich in om een win-win situatie voor alle betrokken partijen te realiseren.

7. Hoge wenkbrauwen

Mensen met een hoge boog in hun wenkbrauwen zeggen ons dat ze opmerkzaam en selectief zijn. Ze nemen graag de tijd om de dingen om hen heen te observeren en daar gepast op te reageren. Ze haten het om voor het blok gezet te worden of uitgelokt te worden om meteen ergens op te moeten reageren. Ze zijn vaak onafhankelijk en hebben hoge verwachtingen.

8. Lage wenkbrauwen

Mensen met lage wenkbrauwen hebben over het algemeen weinig geduld. Wat ze ook willen in het leven; het moet snel en het liefst ook meteen resultaat geven. Ze houden niet van kritiek en hebben de neiging om anderen in gesprekken te onderbreken.

9. Rechte wenkbrauwen

Iemand met rechte wenkbrauwen heeft een rechte en directe aanpak, net als hun wenkbrauwen. Ze houden van logica en feiten. Omdat ze vaak niet van onzin en ongefundeerde meningen houden en een logische aanpak hebben, zijn het gewaardeerde raadgevers voor anderen. Ze kunnen goed dingen beoordelen omdat ze emoties buiten hun besluitvorming houden.

10. Hoge boog in de wenkbrauwen

Een hoge boog in de wenkbrauwen geeft de indruk dat ze moeilijk tot niet bereikbaar zijn voor anderen. Dit omdat ze vaak zichzelf beperken in het contact met anderen; ze zijn vaak erg zelfbewust en ietwat onzeker over hoe ze overkomen. Vaak hebben ze wat tijd nodig om zichzelf volledig te geven en het duurt vaak langer voordat anderen van hen gecharmeerd zijn. Ze zijn vaak perfectionistisch en hebben ook vaak moeite om anderen te vertrouwen.

Nu we hebben uitgelegd wat de vormen van onze wenkbrauwen over ons zeggen, leggen we in onze volgende blog over wenkbrauwen uit welke vorm het meeste bij jouw gezicht zouden passen en geven we je tips hoe je ze het beste kunt krijgen en stijlen, om een onvergetelijke eerste indruk achter te laten! Hou onze website en blogs dus goed in de gaten!