baby met baard

Een baard laten groeien vereist zoveel meer dan alleen een baard laten groeien. Vroeger was het misschien anders, toen je een baard had omdat je veel tijd doorbracht op een plunderend Viking-schip of kampeerde in de wildernis van het Amerikaanse Westen. Nu hebben we banen en sanitair binnenshuis en al die andere elementen van het moderne leven om mee te kampen. Dus wat moet je doen?

Trim het verdomde ding. Als je eerder de verzorgingsgewoonten van zeilers, ontdekkingsreizigers en andere onverschrokken types hebt gekanaliseerd, waardeer je waarschijnlijk een aantal van die down-and-dirty, DIY-ethos. Dus: Trim je eigen baard. En doe het als een expert. Hier is hoe.

Stap 1: Houd het schoon en zacht

Een droge, vuile baard is om voor de hand liggende redenen niet ideaal. Maar het is vooral slecht als het tijd is voor een trimbeurt. Dus houd het schoon. Was eerst met een baardshampoo, omdat je gezichtshuid anders is dan je hoofdhuid en het is het beste om iets speciaals voor de gelegenheid te hebben. Het zal je baard verzachten en de volgende stap een stuk eenvoudiger maken.

man met baard

Stap 2: Borstel het uit

Nadat je baard is opgedroogd, pak je een borstel en laat je hem tegen het graan lopen, zodat de haren rechtop staan. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om bij te knippen, maar het zal ook eventuele inconsistenties in de lengte benadrukken.

Stap 3: Trimmen

Gebruik een tondeuse om op je gewenste lengte te knippen. (Het is het beste om met een langere baard te beginnen, om te voorkomen dat je per ongeluk alles te kort snijdt.) Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs en korts, is een gelijkmatige lengte rondom prima. Als je langer gaat of het een vorm wilt geven, moet je het een beetje ingewikkelder maken. Maak je geen zorgen, het is niet zo ingewikkeld.

Er zijn veel manieren om met een baardvorm te spelen, maar de meest universeel flatterende techniek vereist dat de haren iets langer rond de kin en korter aan de zijkanten van je gezicht blijven. Denk aan een nummer 3-instelling bij de wangen, maar een 4 of 5-instelling wanneer je het sikgebied bereikt, wat je grofweg kunt definiëren door naar de mondhoeken te kijken en deze als een buitengrens te gebruiken. De snor, die meestal een dichtere haargroei heeft, moet ongeveer even kort worden gehouden als het haar op je wangen en slapen.
 

baardborstelen

Stap 4: Over die snor

Als je eenmaal hebt geknipt met een tondeuse - probeer ze in de breedte over je gezicht te laten lopen zodat de mesjes niet in je neusgaten verstrikt raken - wil je die haren van je bovenlip verwijderen. Daarvoor is een baard- of snorschaar prima geschikt. Wat betreft hoe hoog boven je lip om te knippen? Het is een je eigen beslissing . Sommige jongens houden van veel vrije ruimte, en anderen geven de voorkeur aan een beetje overstek. Begin lager en pas naar smaak aan.

Stap 5: Definieer je neklijn

Nu komt het moeilijkste deel: de hals bijsnijden. De grootste manier om je baard in gevaar te brengen, is deze cruciale afbakening te negeren of op de verkeerde plaats te knippen. Stop je te dicht bij het kaakbot, en het lijkt alsof je een dubbele kin hebt, zelfs als je dat niet hebt. Laat het echter te ver in je nek dwalen en je zult vergelijkingen met wilde wezens oproepen.

De veiligste gok is om alles onder je adamsappel bij te snijden, maar waar je precies de lijn wilt trekken, kan van persoon tot persoon enigszins variëren. Sommige mensen hebben een langere nek, anderen een kortere; je moet misschien een beetje boven of onder de adamsappel gaan voor een optimale baard. Maar het is nog steeds een goede referentie voor het laagste punt dat de baardlijn zal onderdompelen. Dan verleng je dat gewoon in een zachte curve naar je oren om een ​​ondiepe "U" -vorm te creëren.

mannen met baard

Je wilt nog steeds dat de baard zelf zich om je kaaklijn en de onderkant van je kin wikkelt, maar daarna is het tijd om alles af te scheren voor een "harde stop" op de baardlijn of het naar beneden taps toelopen voor een even fijne look die slechts een aanraking minder ernstig doet lijken.

Tapering vereist steeds nauwere bewakering totdat je de blote huid bereikt, en het is meer kunst dan wetenschap. Maar als je op zoek bent naar een basisboekhouding van het proces, wil je naar beneden gaan van je baardlengte  naar één die de helft van die lengte is (dus een 4 tot een 2) en vervolgens trimmen vanaf de onderkant van je baard tot ongeveer een centimeter, trek weg van de nek als je hoger gaat om een ​​rare baard te voorkomen. Halveer dan de baard opnieuw en knip ongeveer een centimeter vanaf de onderkant bij met dezelfde techniek. Je kunt zelfs de tondeuse pakken en finesse bereiken tot op de laastste centimeter.

Maar als dit je allemaal beangstigt, kun je ook gewoon aan je kapper vragen om het proces te demonstreren.

clubman straight edge razor

Stap 6: Eindig met olie en after shave

Net als het haar op je hoofd, heeft je baard vocht nodig om gezond te blijven. Dus voltooi het hele proces met een goede baardolie van Clubman die hydrateert en ervoor zorgt dat je gezichtshaar er op zijn mooist uitziet. Laat er vervolgens een baardkam doorheen lopen om de olie te verdelen en om je baard na het trimmen terug op zijn plaats te stylen. Dit zal ook helpen om verdwaalde haren te onthullen die zijn gepasseerd tijdens het trimmen, die je kunt verzorgen met je schaar.

Om het af te maken, maak je gebruik van één van Clubman's lekkerste after shaves, zoals bijvoorbeeld Virgin Island Bay Rum.

Succes! Heb je zelf nog een goede tip, laat het ons dan weten!