Droogshampoo

In tegenstelling tot normale shampoo, komt deze variant in een poedervorm. Het absorbeert en verwijderd het natuurlijke talg, verantwoordelijk voor vet haar.

Je reinigt er je hoofdhuid mee en zorgt ervoor dat vieze luchtjes verleden tijd zijn. Ook geeft het je lokken meer volume. Droogshampoo masseer je niet in het haar, maar wordt middels een spuitspray aangebracht.

Heb je dus geen zin of tijd om je haar te wassen met shampoo, gebruik dan een droogshampoo.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

12 24 36
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

12 24 36

Wat doet droogshampoo?

Deze shampoo absorbeert overtollig vet in je haar. Te vaak wassen verminderd de aanwezigheid van natuurlijk vet in je haar, dus door droogshampoo te gebruiken heb je een tijdelijke vervanger van die ene wasbeurt die je besluit over te slaan. Op termijn zal je haar daardoor ook minder snel vet worden, door de afname van talgproductie. Kom dus maar op met die frisse look, zonder overmatig te hoeven wassen.

Hoe gebruik je droogshampoo?

Spray het in je haar voor het slapen gaan, zodat je het preventief gebruikt tegen vettig haar. Het product heeft dan een fiks aantal uren de tijd om overtollige olie uit het haar op te nemen, waardoor je haar bij het ontwaken niet vettig zal aanvoelen. Je geplande wasbeurt kun je daardoor minstens nog een dag of twee uitstellen.

Spuit op ongeveer 20 centimeter afstand op je haaraanzet en laat het een paar minuten intrekken, zonder dat je al direct je haar gaat stylen. Er kan een witachtige waas ontstaan, maar daar hoef je niet van te schrikken. Het is simpelweg de poeder die aan de slag gaat de aanwezige haarolie te absorberen. Wanneer je, na een paar minuten, je haar kamt of borstelt, vervliegt de poeder mét het zojuist geabsorbeerde vet uit je haar. Maar, zoals gezegd, je kunt het ook de hele nacht laten intrekken terwijl je slaapt en het wat langer z’n werk laten doen.

Waar moet je op letten?

De naam zegt het al: gebruik de droogshampoo nooit op nat haar. Deze kan dan ophopen en klontjes creëren. Zie de droogshampoo niet als vervanger van een normale shampoo, maar slechts als een middel om de wasbeurt uit te stellen. Droogshampoo reinigt je haar niet, het absorbeert enkel overtollig vet. Gebruik ook dit weer niet te vaak, maar met mate. Overmatig gebruik kan ervoor zorgen dat je poriën verstoppen, wat weer jeuk en irritatie tot gevolg kan hebben. Wist je trouwens dat je shampoo ook kunt gebruiken om meer volume en textuur aan je haar aan te brengen?

© 2020 AboutOurBrands