Haarlotion

Ter voorbereiding op föhnen en stijlen en ter voorkoming van kleine ongelukken tijdens de uitvoer daarvan, is haarlotion een handig middel om je haar te beschermen tegen kroezen.

Dankzij kleur- en hittebescherming geeft het geen nadelige effecten, maar zorgt het juist voor een zachte, glanzende finish na het modelleren van je kapsel. De meeste lotions komen daarbij in diverse frisse geuren.

Waarom haarlotion?

Een haarlotion zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid en maakt korte metten met schilfers en roos. Door de basis van een hoog alcoholpercentage, zorgt het ervoor dat een geïrriteerde hoofdhuid rust krijgt en daardoor minder schilfert. De lotion hydrateert en stimuleert de celvernieuwing van onze huid. Juist na een intensieve reiniging is het van belang om zuurtegraad van de huid, met de daarin bevindende haarzakjes, weer op peil te brengen.

Werkt het ook bij mensen met haaruitval?

Jazeker. Er is al veel haar verloren op het moment dat haar zichtbaar dunner is geworden. Een lotion kan dan als behandeling worden gebruikt tegen haarverlies, in combinatie met een shampoo en/of voedingssupplement. Een lotion bevat verschillende stimulerende ingrediënten en beschermt het tegen de schadelijke invloed van DHT op het haar. Erfelijke haaruitval ontstaat namelijk doordat testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron, oftewel: DHT. Dit laat de haarfollikels ineens vallen, waardoor er minder tot geen ruimte meer is voor nieuwe haargroei. De blokkering op DHT in de lotion helpt dit proces te vertragen of tegengaan.

Wanneer kun je lotions gaan gebruiken?

Eigenlijk te allen tijde. Ter preventie van kleine ongelukken aan je haar bij het gebruik van, bijvoorbeeld, een föhn. Maar ook wanneer je zichtbaar ziet dat je haar dunner wordt, dan is het proces van haarverlies al een tijdje bezig. Enkel wassen met een voedende shampoo volstaat dan niet meer. Combineer dit altijd met een voedingssupplement en/of haarlotion.

© 2020 AboutOurBrands