Mascara

Wimpers accentueren vraagt om het gebruik van de juiste kleuren en borstelgrootte, passend bij de dikte van het haar en het gevoel dat je wilt uitstralen.

Beide vraagstukken krijgen in ons assortiment een antwoord, dankzij de verschillende keuzemogelijkheden in zowel mascara als penseeltjes waarmee het kan worden aangebracht.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

12 24 36
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

12 24 36

Mascara komt van het Arabische woord mashkara, wat masker betekent. De vloeistof helpt wimpers en wenkbrauwen te kleuren en accentueren. Ze dragen bij aan het voller en langer laten lijken van de verzameling haartjes.

De beste manier om je mascara aan te brengen, is om je borsteltje horizontaal ter hoogste van het midden van je wimpers aan te brengen. Beweeg je borsteltje voortdurend in de richting van je buitenste ooghoek voor een extra krullend effect. Zigzag ook een beetje tijdens het aanbrengen. Daarmee haal je de haartjes een beetje uit elkaar en voorkom je klonteren.

Welke kleur bij welke ogen?

Heeft moeder natuur je bruine kijkers gegeven, dan zijn bijna alle kleuren geschikt. Met brons, koper en champagne creëer je echter een zachter effect. Blauwe ogen kun je nog meer laten spreken door gebruik te maken van oranje, koper, lila, goud en bruin. Groene ogen komen meer tot z’n recht bij gebruik van een lichtbruine en abrikooskleurige eyeliner.

Mascara hoeft niet slecht te zijn voor je huid, zolang je deze goed reinigt. Aangebrachte producten ’s avonds weer verwijderen, zorgt ervoor dat poriën niet verstopt raken en je lichaam letterlijk en figuurlijk kan ademen. Je voorkomt ermee ook ophoping door de dag erna geen nieuwe make-up aan te brengen op die van de dag ervoor.

Tijdslimiet

Bij de meeste cosmetische producten is de houdbaarheid na openen 12 maanden. Echter kan het voorkomen dat de mascara al eerder toe is aan vervanging. Dit kan je checken door er even aan te ruiken. Ruik je azijn? Gooi het dan meteen weg om ontstekingen te voorkomen. Als je lange volle wimpers wilt slaap dan nooit met mascara op. Door mascara worden je wimpers namelijk stijf waardoor ze makkelijk breken als je veel draait in bed.

© 2020 AboutOurBrands