vrouw met lang haar kijkt naar de zee

Gedurende de winter, kunnen de koude buiten temperatuur en de droge warmte binnenshuis je haar er dof uit doen zien en je hoofdhuid wat branderig en jeukerig doen aanvoelen. Maar geen zorgen, het is nog steeds mogelijk om prachtig gezond en vol haar te hebben in de winter!

Haartips tijdens de koude dagen

Probleem:
een droge, jeukerige hoofdhuid in de winter

Oplossing:
Verander je dagelijkse routine

Als je normaal gesproken elke dag je haar wast, wordt het tijd om af en toe de shampoo te laten staan. Sla geregeld een dagje over zodat de natuurlijke oliën en mineralen je haar doen herstellen. Wanneer je wel je haar wast, gebruik dan een zachte shampoo en herstellende conditioner, zoals Viviscal Gorgeous Growth Densifying Shampoo en Conditioner, welke speciaal zijn ontwikkeld om je haar er mooi vol en gezond uit te laten zien terwijl het groeit. Denk er ook aan dat wanneer je je haar wast, je elke keer ook conditioner gebruikt. De conditioner herstelt en voedt het haar, en zorgt er tevens voor dat je haar beschermd is tegen breuk. Na het gebruik van conditioner, spoel je haar met lauw tot koud water; wat ervoor zorgt dat je haarschubben glad blijven en vochtverlies, haarbreuk en pluizen tot de verleden tijd behoren.

Lachende vrouw wintertafereel

Probleem:
Gespleten punten

Oplossing:
Ga regelmatig naar de kapper

Ondanks dat het niet waar is dat regelmatige knipbeurten het haar sneller doen groeien; wel zorgen regelmatige knipbeurten ervoor dat je gespleten punten tot het verleden behoren en maken je haar gezonder. Gespleten punten kunnen namelijk de haarschacht beschadigen en zo breuk veroorzaken, dus is het belangrijk om ze te laten knippen voordat ze onherroepelijke schade aan je haar veroorzaken. Bovendien zorgen regelmatige knipbeurten ervoor dat je haar dikker en voller oogt, wat extra hulp biedt in de droge en koude winterlucht. Zorg ervoor dat je dus elke 6 tot 8 weken je kapper opzoekt om je haar er gezond uit te blijven laten zien!

Als je haar op schouderlengte, of langer is, dien je ook elke week een voedend haar masker te gebruiken. Een haarmasker helpt om je haar wat extra boost te geven. Deze herstellen het haar en voorkomen gespleten punten en haarbreuk, en helpt je haar om langer kunnen worden.

vrouw gespleten punten knippen

Probleem:
Haarverlies

Oplossing:
Neem haarsupplementen in

De feestdagen kunnen een hoop stress met zich meebrengen, en stress is één van de oorzaken van haarverlies en dunner wordend haar. Voor velen van ons, betekenen de feestdagen ongezond eten of crash- diëten. Ondanks dat het verleidelijk is om op een crash-dieet te gaan voor de kerstdagen of  tijdens vakanties; hebben deze wel een negatieve invloed op huid en haar. Extreme diëten houden vaak in dat je je lichaam essentiële voedingsstoffen ontneemt, welke noodzakelijk zijn voor een gezonde haargroei en zo extreem haarverlies of dunner wordend haar kunnen veroorzaken.

Om je haargroei een handje te helpen, neem dan een dieet waar voldoende vitamine B en C in zit en ook ijzer, zink en proteïnen en gezonde vetten inzitten. Een goed dieet draagt ook bij aan de gezondheid van je haar. Als je echter veel moeite hebt om de vicieuze cirkel te doorbreken, gebruik dan Viviscal haargroei supplementen, Foligain anti-haaruitval tabletten of HairVitals Haar, Huid en Nagel vitamines. Ze bevatten allen de benodigde bouw -en groeistoffen voor gezonder, voller en mooier haar.

Supplementen voor haar, huid en nagels

Probleem:
Droog, dof haar

Oplossing:
Investeer in een zwijnenhaarborstel

Onze hoofdhuid produceert olie die het haar en de hoofdhuid gehydrateerd en gezond houden. Helaas is het zo dat wanneer je haar lang wordt, de olie moeite heeft om de uiteinden van het haar goed te bereiken. Ook kunnen de feestdagen behoorlijk wat stress met zich meebrengen, wat haaruitval en haarverlies kan veroorzaken. Zoals eerder gezegd, houden de feestdagen ook vaak in dat velen van ons ongezonder gaan eten, of extreme diëten gaan volgen, wat ervoor zorgt dat je lichaam essentiële voedingsstoffen tekort komt, wat dit kan veroorzaken. Zorg er dus voor dat je voldoende vitamines B en C binnen krijgt, alsook ijzer, zink, proteïnes en goede vetten.

Zwijnenhaar borstels

Als je last hebt van een droge, jeukerige hoofdhuid in de winter, kun je je lichaamseigen oliën een handje helpen door het gebruik van een eco-vriendelijke olie, zoals bijvoorbeeld een haarvriendelijke olie zoals kokosolie. Breng een klein beetje aan op je haar en borstel deze dan goed door met een zwijnenhaarborstel om gelijkmatig door het haar te verdelen.

Tip: Als dit de eerste keer is dat je kokosolie gaat gebruiken, of überhaupt een nieuw middeltje gebruikt, doe dan altijd vooraf een huidtest om mogelijke allergische reacties te voorkomen.