Welke haarspray heb ik nodig?

De grootste frustratie bij mannen en vrouwen die hun haren ’s morgens tot in de puntjes verzorgen om goed voor de dag te komen? Een kapsel dat tegen drie uur ’s middags als een plumpudding weer in elkaar valt. Plat, pluizig, dat is toch niet wat je bij het opstaan voor ogen had! Het geheim zit ‘m in de juiste haarlak voor het juiste haartype.

Inhoud

> Waar wordt haarspray voor gebruikt?

> Is haarspray slecht voor mijn haar?

> Hoe krijg ik haarspray uit mijn haar?

> Wat is de beste haarspray voor krullen?

> Wat is de beste haarspray voor fijn haar?

> Wat is de beste haarspray voor glans?

> Wat is de beste haarspray voor volume?

> Wat is de beste haarspray om vast te houden?

> Nieuwsbrief

Waar wordt haarspray voor gebruikt?

Haarspray is een zeer populair haarstylingproduct dat door zowel mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Het is een vloeibaar fixeermiddel dat z’n werk doet als een fijne nevel. De spray wordt vaak gebruikt om, bijvoorbeeld, opsteekkapsels en paardenstaarten de hele dag op hun plaats te houden.

Het kan ook worden gebruikt om volume te creëren en losse lokken te temmen, zodat je een strakke en verfijnde look krijgt. Speciale Fiberhold Sprays, zoals die van Toppik, zijn dan weer in het leven geroepen om aangebrachte Hair Fibers, waarmee dunner wordende gebieden op het hoofd kunnen worden verdoezeld, extra fixatie en stevigheid te geven.

Is haarspray slecht voor mijn haar?

De meeste haarsprays zullen je haar niet beschadigen. Wanneer je je spray met mate gebruikt en het haar regelmatig wast (dagelijks of om de dag), dan kan het gebruik geen kwaad. Let erop dat je haar niet droog, plakkerig of hard aanvoelt. Dit zijn tekenen dat je haar iets teveel van het goede te verduren heeft gekregen.

Hoe krijg ik haarspray uit mijn haar?

Heel eenvoudig! Haal voor het slapengaan rustig een borstel door je haar om de deeltjes af te breken en haarlak te verwijderen. Voor een efficiëntere verwijdering kunt je een kleine hoeveelheid leave-in-conditioner op je haar en hoofdhuid aanbrengen en vervolgens uitborstelen.

Als je haarlak regelmatig of in grote hoeveelheden gebruikt, is de beste manier om van ophoping af te komen, je haar te reinigen en te wassen. Zuiverende shampoos zijn perfect voor het afbreken van de deeltjes die zich aan je lokken en hoofdhuid hechten, waardoor ze er snel weer gezond en fris uitzien en voelen.

Wat is de beste haarspray voor krullen?

Of je nu van nature krullend haar hebt, golvend of gestyled in een van deze twee, haarspray is een geweldige manier om je look te fixeren. Textuursprays werken het beste op krullend haar, omdat ze je krulpatroon op hun plaats houden zonder ze te verzwaren of er knapperig uit te laten zien of voelen. Het voegt veerkracht en textuur toe aan je haar, waardoor de illusie van volle lokken ontstaat.

Elk haartype vraagt om een eigen haarspray

Wat is de beste haarspray voor fijn haar?

Heb je genoeg van haar dat plat valt en dun aanvoelt? Wij ook! Fijn haar hebben is niet zo erg; het is gewoon een beetje moeilijker te beheren. Niet alleen glippen en dwalen lokken weg, maar ze missen ook body en volume waar we allemaal naar verlangen, waardoor styling opties worden beperkt.

We weten precies hoe het voelt om tijd te besteden aan het perfectioneren van een springerige föhn of een extravagante up-do, om er binnen een paar uur slap en futloos uit te zien. Bovendien verzwaren producten als haarlak, wax en de lokken.

Het is tijd om afscheid te nemen van haar dat plat valt en er slap uitziet. Het geheim van het vinden van een haarspray die op fijn haar werkt, is zoeken naar lichtgewicht, volume gevende formules.

Wat is de beste haarspray voor glans?

De beste haarsprays voor glans geven een fijne nevel af die het haar gelijkmatig en licht glanst. Hoewel we het verlangen naar glinsterende en glanzende lokken kunnen waarderen, moet je oppassen dat je niet te wild te werk gaat met de mist, omdat dit ertoe kan leiden dat het haar er vettig in plaats van gezond uit komt te zien.

Bovendien kan te veel glansspray ophoping op de hoofdhuid veroorzaken en leiden tot roos en jeuk. Een aparte sectie binnen het haar, is kroeshaar. Vraag je je af hoe je dit het beste kunst stylen? Lees dan onze eerder verschenen blog: Gevoelige snaar met kroeshaar?

Wat is de beste haarspray voor volume?

Volume gevende haarsprays zijn de sleutel om je lokken net dat beetje extra te geven. Of je nu een grote, veerkrachtige föhn wilt creëren of de illusie wilt wekken van voller, dikker haar, het is de spray die de klus klaart. Spray wat nevel onder je wortels voor de ultieme va-va-voom look! Bijvoorbeeld met de Giovanni Cosmetics – Root 66 Max, die het haar letterlijk optilt.

Wat is de beste haarspray om vast te houden?

Er is niets zo frustrerend als het perfectioneren van je opsteekkapsel en dan tegen lunchtijd zien dat het alweer plat en pluizig wordt. Het aanbrengen van een haarspray die je routine ultiem vasthoudt, kan een totale gamechanger zijn.

Deze haarsprays van professionele kwaliteit zijn het beste om elk haar op zijn plaats te houden, zonder dat ze plakkerig of knapperig aanvoelen. Denk, bijvoorbeeld, aan de Maria Nila Extreme Spray. Een zachte haarlak met een extra sterke hold.

De Maria Nila lijn kent meer waanzinnige producten voor het haar. Wanneer je extra volume aan je haar wil toevoegen, is het eveneens verstandig de shampoo en conditioner op elkaar af te stemmen. Niet alleen richten ze zich op dezelfde haartextuur, je voorkomt ermee ook tegenstrijdige werkingen en gemixte geurtjes.

Nieuwsbrief

About Our Brands heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas later of helemaal niet ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!