Anti-Haaruitval producten

Vandaag de dag weten we veel over oorzaken van haaruitval en bestaan er diverse producten om haaruitval tegen te gaan of, in sommige gevallen, het proces zelfs om te keren en de groei weer te bevorderen.

Van voedende shampoos, conditioners, lotions tot haargroei supplementen die simpelweg aan huis zijn uit te voeren. Hier vindt je alle soorten producten om overmatig haaruitval tegen te gaan en nieuwe haargroei te bevorderen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

64 producten

Pagina
12 24 36
Tonen als Foto-tabel Lijst

64 producten

Pagina
12 24 36

Anti-Haaruitval producten

Aan het eind van een rustfase van gemiddeld zo’n vier maanden valt een haar uit en wordt een nieuwe haar gevormd. Normaal gesproken verliezen we zo’n 50 tot 100 haren per dag. In de lente en herfst is het zelfs mogelijk dat dit aantal hoger ligt door de invloed van het weer. Dit noemen we seizoensgebonden haaruitval.

Naarmate we ouder worden, kan het haaruitval proces veranderen. Bij de aanpak hiervan, is het zaak er tijdig bij te zijn. Dihydrotestosteron (DHT) is een androgeenhormoon, een type mannelijk geslachtshormoon dat zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt. Androgenen zijn verantwoordelijk voor biologische mannelijke kenmerken zoals lichaamshaar, verhoogde spiermassa en een diepere stem.

DHT is de boosdoener

Hoe DHT haaruitval precies optreedt, is niet helemaal duidelijk, maar men denkt dat DHT hecht aan androgeen receptoren op de haarzakjes. Dan krimpt DHT de haarzakjes. Als gevolg hiervan neemt de anagene of groeiende fase van de haargroeicyclus in lengte af, terwijl de telogene of rustfase van de haarcyclus wordt verlengd.

De anagene fase wordt in de loop van de tijd steeds korter, totdat uiteindelijk nieuwe haren niet langer langs de hoofdhuidlijn groeien. De haarschacht wordt ook dunner naarmate de haarfollikel krimpt, wat leidt tot dunner, verzwakt haar dat meer vatbaar is voor breken. Onze producten gaan dit proces tegen.

© 2020 AboutOurBrands