Hoe hitteschade te voorkomen en te repareren

We houden ervan hoe hittestyling onze lokken kan transformeren in veerkrachtige golven, strakke krullen of gladde lokken. Wat we niet leuk vinden, is dat het gebruik van hitte gereedschappen resulteert in droog, kroeshaar en broos haar. Blijf lezen om enkele eenvoudige trucs te leren voor het stylen, terwijl je door hitte beschadigd haar vermijdt. Als je haar al door hitte is beschadigd, geven we je ook tips over hoe je beschadigd haar kunt herstellen en het er weer glanzend en gezond uit kunt laten zien.

Hoe hitteschade ontstaat

Iedereen die heet gereedschap gebruikt, kan door hitte beschadigd haar krijgen. Vrouwen met getextureerd, fijn of dun haar zijn echter gevoeliger voor schade door hitte.

Te veel hitte kan de keratineproteïnen beschadigen die het haar zijn sterkte geven, vocht uit de binnenkant van de haarstreng wegzuigen en de cuticula (buitenste beschermende laag) van het haar doen barsten. Het resultaat? Broos, droog haar. Hoge temperaturen kunnen ook de verbindingen van de haarstreng permanent beschadigen, waardoor krullende lokken verwelken en hun natuurlijke veerkrachtige veerkracht verliezen.

Tips om door hitte beschadigd haar te voorkomen

Beperk het warmtegebruik

Als algemene regel geldt dat je de laagst mogelijke temperatuurinstelling op styltangen of föhns moet gebruiken om je look te bereiken. De meeste schoonheidsexperts zeggen dat je de temperatuur van 210°C niet mag overschrijden; boven deze temperatuur begint de hoge hitte de keratine in je haar te smelten. Beperk ook de hoeveelheid tijd dat het hitte gereedschap in contact is met je haar. Als je bijvoorbeeld een krultang gebruikt, houd het haar dan niet langer dan 10 seconden per keer om het apparaat gewikkeld om schade te minimaliseren.

Verhit vochtig haar niet met hitte

Wanneer je hete gereedschappen zoals stijltangen of krultangen op vochtig haar aanbrengt, bak je eigenlijk je haar. Nat of zelfs vochtig haar is veel kwetsbaarder dan droog haar. En de hitte van het gereedschap zet vocht om in stoom, die de haarlok beschadigt als deze ontsnapt. Gebruik deze hete gereedschappen alleen op volledig droog haar om dit soort schade te voorkomen.

Probeer meer hittevrije stylingtechnieken

Vermijd hitte helemaal door hittevrije stylingtechnieken te proberen. Wij houden van schuimkrulspelden voor strakke krullen en zelfbevestigende klittenbandrollers voor gladde golven. Opsteekkapsels en vlechten zijn ook geweldige stylingopties.

Als je haar dunne plekken of dunne randen heeft die je ervan weerhouden om een opsteekkapsel te proberen, dan zijn Toppik Hair Building Fibers de geweldige oplossing! even schudden met deze styling haarvezels vult dunne plekken nauwkeurig op en laat je haar er onmiddellijk dikker uitzien.

Hoe door hitte beschadigd haar te herstellen

Hoe eerder je merkt dat je haar door hitte is beschadigd, hoe groter de kans dat je het kan herstellen. Tekenen van door hitte beschadigd haar zijn onder meer:

  • Dof en droog haar
  • Broos haar met gespleten haarpunten
  • Kroezen en breuken
  • Verlies van krullen als uw haar van nature gekruld of getextureerd is

Als je vermoedt dat je haar door hitte is beschadigd, is het tijd om de krultang neer te leggen en met het onderstaande reparatieproces te beginnen.

Volg een reinigingsprogramma voor beschadigd haar

Gebruik een herstellende shampoo en conditioner die ontworpen zijn om je haar te reinigen en te voeden. Zoek naar producten die sulfaatvrij zijn, omdat sulfaten het haar kunnen uitdrogen en het vatbaarder kunnen maken voor breuk en beschadiging. Wij raden de Maria Nila Structure Repair lijn aan, die het haar van buiten naar binnen voeden.

Vermijd haarverf

Als je haar door hitte beschadigd is, overweeg dan om de verf- en chemische behandelingen over te slaan. Haarkleurmiddelen, vooral bleekmiddelen, kunnen je toch al beschadigde haar verder belasten. Als je je haar tich wilt kleuren, gebruik dan zachtere opties zoals de semi-permanente Colour Refresh haarmaskers van Maria Nila.

Gebruik een leave-in-conditioner

Leave-in conditioners zijn een geweldige manier om extra vocht toe te voegen aan beschadigd, droog haar. Maak je eigen leave-in-conditioner door 1 kopje gedestilleerd water te combineren met 3 eetlepels conditioner in een spuitfles en vervolgens goed te schudden. Spuit je doe-het-zelf leave-in conditioner op nat haar om de hydratatie vast te houden en het ontwarren te vergemakkelijken. Of koop bij ons de krachtige Giovanni Cosmetics Direct Leave-in Conditioner beoordevol rijke ingrediénten.

Laat je haar knippen

Als geen van deze methoden ervoor zorgt dat je haar er beter uitziet, is het tijd voor een knipbeurt. Soms is beschadigd haar te ver weg om nog gered te kunnen worden. Laat het regelmatig knippen om beschadigde gespleten haarpunten te verwijderen, waardoor het haar weer veerkracht krijgt en het er zelfs voller uitziet.

Probeer Viviscal haargroei supplementen om de gezonde haargroei te maximaliseren en de haarstrengen te versterken voor dikker, voller haar.

Nieuwsbrief

AboutOurBrands.nl stuurt zo nu en dan een superhandige nieuwsbrief die je, gratis in je mailbox ontvangt.

Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, en je kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later of nooit ontvangen.

Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!