Minoxidil Linn 5% 3-pack (3x 100ml)

Merk: Linn Pharma

Minoxidil Linn is een geneesmiddel om de haargroei te stimuleren. Dit is de 3 maanden voordeelverpakking van de 5% versie voor mannen.

 € 99,50

Gratis thuisbezorgd vanaf 30,-

Bestel in onze beveiligde betaalomgeving

Garanties

 • Veilig betalen (ook achteraf mogelijk)
 • Alleen originele producten
 • Tot 30 dagen gratis ruilen & retourneren
 • Direct persoonlijke hulp bij vragen

Specificaties van Minoxidil Linn 5% 3-pack (3x 100ml)

Haartype
Haaruitval
Haarprobleem
Dunner wordend haar, Erfelijke haaruitval, Haaruitval, Haaruitval door Stress, Haaruitval door Medicatie, Haaruitval door overgang, Haaruitval vrouw, Haaruitval man

Gegevens van Minoxidil Linn 5% 3-pack (3x 100ml)

Merk: Linn Pharma

Dit geneesmiddel is na langdurig onderzoek samengesteld voor de uitwendige behandeling van dunner wordend haar bij mannen.

Minoxidil Linn 5% (50 mg/ml)  is een speciaal samengesteld geneesmiddel om de haargroei te stimuleren. De oplossing is gebaseerd op de werkzame stof minoxidil en bestemd voor uitwendig gebruik van een dosis van 5% (50 mg/ml) voor mannen.

Minoxidil behandelt de ‘normale’ kaalheid – alopecia androgenetica – die voorkomt bij mannen en vrouwen. Het middel dient uitsluitend te worden aangebracht op de hoofdhuid.

Dit is de speciale 3 maanden voordeelverpakking met daarin 3x de 100 ml verpakking. Voldoende voor gebruik gedurende gemiddeld drie maanden.

Minoxidil Linn bij haaruitval

Minoxidil is een geneesmiddel dat haargroei stimuleert en haaruitval tegen gaat. Minoxidil kan zorgen voor een zichtbare haargroei na 4 maanden bij effectief gebruik. Eenvoudig in gebruik door het met de bijgeleverde spray applicator op de huid aan te brengen. 

Lees de bijsluiter in de verpakking goed voordat je dit geneesmiddel gaat gebruiken. Er staat belangrijke informatie in. Je kunt de bijsluiter ook downloaden via de link onderaan deze tekst. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in de bijsluiter.

 • Bewezen middel tegen erfelijke haaruitval
 • 5% Minoxidil per ml
 • Stimuleert haargroei
 • Maakt het haar niet vet of plakkerig
 • Éénvoudig aan te brengen
 • Gemaakt in de Nederland

Minoxidil toepassen en gebruiken zoals beschreven in de bijsluiter. Minoxidil Linn is uitsluitend voor uitwendig gebruik op de hoofdhuid. De aanbevolen dosering is 1 ml Minoxidil Linn tweemaal daags om de 12 uur.

 1. Verwijder de dop van de fles en breng 1 ml oplossing aan door de verstuiver 6 maal in te drukken.
 2. Breng de oplossing aan in het midden van de aangedane plek met minder haar en verspreid de lotion met de vingertoppen om te zorgen dat het middel gelijkmatig is verdeeld.
 3. Voor nauwkeuriger aanbrengen kan de applicator worden gebruikt die in de verpakking is meegeleverd. Om de applicator te gebruiken moet het bovenste deel van de spraykop verwijderd worden en de applicator erop geplaatst worden.
 4. Voor het gebruik kan dan de applicator 6x ingedrukt worden, niet meer.
 5. Na gebruik zorgvuldig de handen wassen ter voorkoming van haargroei op andere lichaamsdelen.

Schoonmaak verstuiver en applicator: aanbevolen wordt om na elk gebruik de verstuiver of applicator schoon te maken. Verwijder het bovenste gedeelte van de verstuiver of applicator en spoel deze met alcohol af om restanten van de lotion te verwijderen en om verstopping ter voorkomen.

Belangrijk bij het gebruik: gebruik niet meer dan 1 ml van de oplossing per keer, ongeacht de grootte van het aangedane gebied. En beperk het dagelijks gebruik tot maximaal 2 ml van de lotion per dag.

Vermijd inademing van het product en contact met ogen, slijmvliezen en huid die is aangedaan door ontvelling, ontsteking of huidbeschadigingen. Indien dit onverhoopt toch gebeurt, moet het aangedane oppervlak zorgvuldig worden schoongewassen met een overvloedige hoeveelheid stromend leidingwater. Neem contact op met onze klantenservice of raadpleeg een huisarts indien het branderige gevoel en/of de irritatie aanhoudt.

Het verdient aanbeveling het product minimaal 4 of meer maanden te gebruiken om het effect van de behandeling met Minoxidil Linn te zien. Onderbreking of stoppen van de behandeling kan binnen 3 tot 4 maanden terugkeer naar de toestand van voor het gebruik betekenen.

Wanneer mag je Minoxidil Linn niet gebruiken?
Minoxidil Linn 50 mg/ml mag niet gebruikt worden:

 • Bij kinderen en jongeren tot 18 jaar;
 • Bij ouderen vanaf 65 jaar;
 • Bij bepaalde vormen van haaruitval;
 • In gevallen waarbij haaruitval het gevolg is van bepaalde behandelingen of bij bepaalde ziekten alsmede bij ernstige ondervoeding;
 • Indien je dekkende zalven of andere geneesmiddelen voor plaatselijk gebruik gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van de hoofdhuid.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

 • De werkzame stof in dit middel is minoxidil. Elke milliliter van de oplossing bevat 50 mg minoxidil.
 • De andere stoffen in dit middel zijn propyleenglycol, ethanol en gezuiverd water.

Hoe ziet Minoxidil Linn eruit en hoeveel zit er in een verpakking?

Het product is een heldere, kleurloze tot lichtroze, homogene, dunne lotion.
Minoxidil Linn 50 mg/ml wordt geleverd in een kartonnen verpakking met daarin een transparante, blauwe fles van 100 ml, met een spraykop en kleurloze dop en de bijbehorende bijlsuiter. Een applicator wordt los bijgeleverd in de verpakking.

Zie hieronder bijgevoegd. De bijsluiter zit tevens ook in de productverpakking.

Linn Pharma is specialist in private labels van cosmetica, zelfzorgmedicatie en vrij verkrijgbare geneesmiddelen. Linn Pharma heeft meer dan 20 jaar ervaring in farma en healthcare.Linn Pharma heeft een groot internationaal netwerk, uitgebreide expertise op het gebied van Regulatory Affairs en gespecialiseerd in de afwikkeling: van ontwikkeling tot en met logistiek.

 • Minoxidil vermindert haaruitval en bevordert soms ook haargroei. In een lotion wordt het gebruikt bij kaalheid.
 • Als nieuwe haargroei ontstaat, hebben deze haren vaak wel een andere structuur en kleur dan uw oorspronkelijke haar.
 • Het begint pas na ongeveer 4 maanden te werken. Ziet u na een jaar nog geen effect? Stop dan, want dit medicijn werkt niet bij iedereen. Als het wel bij u werkt, moet u het elke dag gebruiken om effect te blijven houden.
 • Kijk voor de gebruiksaanwijzing op de verpakking of in de bijsluiter.
 • Zorg dat uw hoofdhuid en haren helemaal droog zijn voor u de lotion aanbrengt.
 • Gebruik plastic of latex handschoenen om de vloeistof uit te smeren.
 • Spoel direct met water, als de lotion in uw ogen, mond, neus of wondjes komt. U kunt last krijgen van irritatie, een droge huid, jeuk, huiduitslag of een branderig gevoel.
 • Ook op andere plaatsen dan waar u de lotion aanbrengt, kunt u extra haargroei krijgen. Zoals op armen, benen of in uw gezicht.
 • Niet gebruiken als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Minoxidil Linn is een geneesmiddel dat haargroei stimuleert en dat verkrijgbaar is als oplossing voor cutaan gebruik van minoxidil (werkzame stof), gedoseerd op 5% (50 mg/ml). Minoxidil Linn is geïndiceerd voor de behandeling van de ‘normale’ bij mannen voorkomende kaalheid (alopecia androgenetica).

Minoxidil Linn is bedoeld voor uitwendig gebruik en dient uitsluitend aangebracht te worden op de hoofdhuid. Is uw haargroei na zes maanden nog niet verbeterd? Neem dan contact op met uw arts.

Verschijnselen
Een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval is alopecia androgenetica of 'haaruitval volgens mannelijk patroon'. Het komt voornamelijk voor bij mannen. Naarmate mannen ouder worden, kan de haargroei op het hoofd verminderen. Meestal begint het met kale plekken op de kruin en aan de slapen. De kale plekken kunnen zich langzaam uitbreiden en in sommige gevallen leidt dit tot volledige kaalheid.

Minoxidil werkt het beste bij mannen jonger dan veertig jaar die nog niet zo veel haarverlies hebben. Minoxidil vermindert de haaruitval bij een op de drie mannen.

Alopecia androgenetica komt ook bij vrouwen voor en wordt dan wel 'haaruitval volgens het vrouwelijk patroon' genoemd. Het begint meestal rond de menopauze. Het haar midden op het hoofd wordt dunner, waardoor u de hoofdhuid door de haren heen kunt zien. Vrouwen krijgen geen echte kale plekken. Minoxidil vermindert de haaruitval bij een op de op de twee vrouwen.

Soms kan haaruitval plotseling op een bepaalde plek optreden waardoor u ronde of ovale kale plekken in behaarde gebieden krijgt, zoals op de hoofdhuid, wenkbrauwen, de baard- of schaamstreek. Deze vorm van haaruitval heet alopecia areata. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen.

Behandeling
Als kaalheid voor u een groot probleem is, kunt u overwegen minoxidil op de hoofdhuid aan te brengen. Raadpleeg eerst uw arts of er bij u sprake is van een vorm van kaalheid die met minoxidil is te behandelen.

Effect
Na een jaar is het maximale effect bereikt. Voor een blijvend effect moet u dit medicijn elke dag gebruiken. Als u stopt, verdwijnen de nieuw gevormde haren weer. Merkt u na een jaar gebruiken nog geen enkele groei, dan is verder gebruik zinloos.

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.

Neem onmiddellijk contact op met een arts als u een van de volgende symptomen opmerkt; mogelijk heeft u dringend medische behandeling nodig:

Zwelling van het gezicht, de lippen of de keel, hetgeen slikken of ademhalen moeilijk maakt.
Dit kan een teken zijn van een ernstige allergische reactie (frequentie niet bekend, kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald).

Zeer vaak voorkomende bijwerkingen (bij meer dan 1 op de 10 gebruikers):
Hoofdpijn.

Vaak voorkomende bijwerkingen (bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers):
Kortademigheid (dyspneu), Jeuk (pruritus), overbeharing (hypertrichose), (huid)uitslag, roodheid (rash), acne-achtige huidreactie, huidontsteking (dermatitis). Spierpijn. Vochtophoping in de ledematen.

Soms voorkomende bijwerking (bij minder dan 1 op de 100 gebruikers):
Verlaagde bloeddruk (hypotensie).

Zelden voorkomende bijwerkingen (bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers):
Verhoogde hartslag (tachycardie), hartkloppingen.

Bijwerkingen met frequentie ‘Niet bekend’ (op basis van de bekende gegevens kan de frequentie niet worden vastgesteld):
Overgevoeligheid, plotselinge zwelling van de huid en slijmvliezen) (bijv. van lip, tong, mond, keel of gezicht), met als gevolg ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en huiduitslag, vaak als allergische reactie (angio-oedeem), ontsteking van de huid na contact met dit middel, zwaarmoedige stemming, duizeligheid, oogirritatie, lage bloeddruk (hypotensie), misselijkheid, braken, kaalheid (dit stopt na enige weken van gebruik van minoxidil en kan komen door uitval van oude en groei van nieuwe haren), haarkleurverandering, afwijking in de haartextuur, reactie op de plaats van aanbrengen: jeuk, irritatie, pijn, (huid)uitslag, zwelling, droge huid, roodheid, afschilferen van de huid (exfoliatie), huidontsteking, blaarvorming, bloeding en zweervorming, pijn in de borstkas.

Het melden van bijwerkingen
Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan.

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter u kunt deze downloaden als PDF bestand via deze site. Lees deze zorgvuldig door voor aanschaf en gebruik. of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan direct contact op met uw arts of apotheker uieraard kunt u ons ook mailen.

Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Minoxidil Lotion wordt niet vergoed door de zorgverzekering.
De kosten zijn echter beperkt tot ca. € 0,54 per dag bij gebruik van de juiste dosering..

Gebruik tijdens de behandeling geen andere huidproducten (crèmes, zonnebrandmiddel) op de hoofdhuid. Raadpleeg verder de bijsluiter.

Voor mannen adviseren wij de 50 mg Linn minoxidil.

Voor vrouwen adviseren wij de 20 mg Linn minoxidil om haargroei op minder gewenste plekken te voorkomen.

Zwangerschap
Overleg met uw arts. U kunt dit medicijn beter NIET gebruiken als u zwanger bent of binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Wel is bekend dat dit medicijn overmatige haargroei bij de baby kan veroorzaken. Mogelijk kunt u (tijdelijk) overstappen op een ander medicijn.

Borstvoeding
Aangezien er geen adequate en controleerde studies met Minoxidil Linn zijn uitgevoerd tijdens zwangerschap en borstvoeding, wordt dit geneesmiddel dus niet aanbevolen gedurende deze periode

Bewaren beneden 25°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren.Houd de fles goed gesloten. Houdbaarheid na openen: 50 dagen.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos of de fles na “Exp.”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Jazeker, lees altijd de bijsluiter voor gebruik.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Minoxidil Linn 5% 3-pack (3x 100ml)
Uw waardering
© 2020 AboutOurBrands