Uiterlijke verzorging tijdens lockdown

Voorlopig zitten we nog wel even aan huis gekluisterd en moeten we andere manieren vinden om de tijd door te komen. Alle series op Netflix gezien? Elk bordspel uitgeprobeerd? Wij geven je 4 tips om het thuis opnieuw gezellig te maken.

Fijn om er fris & fruitig bij te lopen

Het begrip ‘thuiswerken’ raakte dit jaar net zo ingeburgerd als de boterham met pindakaas en de dagelijkse portie soap na het journaal. In tegenstelling tot de eerste lockdown in maart, moeten we nu nog meer ons best doen ons te vermaken met thuisactiviteiten. Die stapel dvd’s en kast vol met boeken zijn namelijk al lang en breed verslonden. Om te voorkomen dat de muren op je afkomen, raden we je aan het volgende te doen.

Stap 1: Bouw routine in

Stapte je voorheen elke ochtend op de fiets of in de auto om naar je werk te gaan, tegenwoordig slaan we die stap over en is het slechts enkele meters lopen van de slaapkamer naar de keukentafel. Het is daarom raadzaam om ook in deze nieuwe situatie enkele routines in te bouwen. Zo voorkom je dat werk en privé in elkaar overlopen en je op den duur door de bomen het bos niet meer ziet. Maak heldere afspraken over wanneer je wel en niet aanspreekbaar bent voor je gezin. Begin bijvoorbeeld met het lezen van je mail en plan je telefoontjes binnen het vaste kader van, bijvoorbeeld, een uur. Tussendoor nog even snel de was doen of de vaatwasser aanzetten? Weersta de verleiding en doe het niet! Nog beter: zorg voor een opgeruimd huis zodat je ook geen aanleiding hebt om je aan deze zaken te storen.

Stap 2: Plan buitenactiviteiten

Voorkom dat er dagen voorbij gaan waarop je geen sprankje zon ziet en geen adem teug buitenlucht binnenkrijgt. Hoe goed je het ‘nieuwe normaal’ ook organiseert en hoe fijn het ook is om in gedachten even af te dwalen, fysiek afstand nemen van de plek waar je je soms opgesloten voelt kan nooit kwaad. Haal eens een frisse neus met een wandeling in het park of een koffie-to-go bij je favoriete koffietentje. Geen budget voor een dagelijkse latté? Neem dan een thermosfles mee en strek de benen zonder kosten te maken. Je stappenteller weet niet wat hij ziet als je elke dag een dosis gezonde meters buitenshuis maakt. Misschien zit er zelfs een sport-challenge met vrienden en vriendinnen op afstand in?

(Tekst gaat verder onder de foto)

 Ontspanning tijdens lockdown

Stap 3: Spreek virtueel af

Een zoom-meeting met collega’s is toch net even anders dan een gezellig onderonsje met je beste vrienden. Plan een aantal keer per week een momentje in met een groepje kennissen tegelijkertijd. Verbiedt de kinderen in dat uur te gamen of zware bestanden te downloaden, want je wilt natuurlijk wel optimaal genieten van de laatste roddels die er te bespreken zijn. Vastlopend internet of wegvallende wifi kun je daar dan niet bij gebruiken. Het klinkt misschien gek, maar maak het gezellig met hapjes en drankjes en zorg voor aankleding zoals een bloemetje op tafel of een rijk versierde kerstboom op de achtergrond. Zo vliegt de tijd voorbij en stap je aan het einde van de avond met een voldaan gevoel (en volle buik) je bed in.

Stap 4:Gun jezelf ontspanning

Nu we toch thuiszitten kunnen we onszelf maar beter goed verwennen. Probeer een lekker recept uit, dek de tafel extra feestelijk voor het gezin of plan een complete beauty dag voor jezelf. Leuk voor die zoom-meetings met vrienden of vriendinnen, maar ook omdat het gewoon fijn is om er fris & fruitig bij te lopen. Wat bijvoorbeeld te denken van een lekkere gezicht crème voor mannen, zoals de Rehab Calm Balm, die de huid kalmeert, hydrateert en extra verzorgt na het scheren. De Rehab Scrub Up Daily Detox is eveneens geschikt voor de dagelijkse verzorging van je huid. Vrouwen kunnen hun hart ophalen aan het brede assortiment aan Ardell Lashes. Wimpers in een breed palet aan kleuren en in varianten als Aqua, Magnetic en Textur. Af te maken met de Ardell Magnetic Liquid Eyeliner. Er bestaan tal van mogelijkheden om de look te creëren die het best bij jou past.