Zelfbruinen gezonder dan zonnebank

Met temperaturen tussen de 3 en 7 graden zal januari allesbehalve de boeken in gaan als een tropisch warme maand. Voor een lekker bruin kleurtje zullen we nog een maand of 4 a 5 moeten wachten, want ook vliegvakanties zijn momenteel uitgesloten. Toch bestaat er een manier om, zonder uren onder de zonnebank, een lekker vakantiekleurtje te krijgen.

Zonnebank is schadelijk voor de huid

Een egaal bruin kleurtje krijgen is fijn, maar moeten we daarvoor massaal plaatsnemen onder de zonnebank? Uit onderzoek is gebleken dat de staling die deze apparaten afgeven schadelijk zijn voor de huid.

Elke keer dat je onder een zonnebank ligt, wordt je huid in een korte tijd blootgesteld aan een grote dosis uv-licht. Meer uv-straling betekent meer risico op huidkanker. Bovendien is het niet de manier om aan vitamine D voor sterke botten, tanden en een goede weerstand te komen. Daarvoor zul je toch echt de deur uit moeten en de zon in.

Wat is het beste voor je lichaam?

Om huidverdikking- en veroudering door teveel Uv-straling te voorkomen, raden we je aan dat bruine kleurtje via een tanning spray te gebruiken, zoals de Solaris Zelfbruiner Spray. Deze kleurt je huid op dezelfde manier als Uv-straling, maar dan op een niet-schadelijke wijze.

De spray geeft een egale bruine teint die 5 tot 8 dagen blijft zitten. Het bevat geen caroteen (de oorzaak van een oranje gloed), olie, sulfaten en parabenen en is geschikt voor elk huidtype.

Zelfverzekerd

Bijkomend voordeel van de spray, is dat deze pigmentvlekken kan doen vervagen. Bovendien laat het geen strepen achter en houdt het geen zonlicht tegen.

Solaris Instant Spray Tan wordt opgenomen door de huid en bevordert de productie va melatonine (pigment, los van eventuele vlekken), waardoor je huid er gezond bruin uit ziet.

Hoe gebruik je het?

  • Voor een maximaal resultaat adviseren wij het gebruik van de Solkiss Applicator Mitt, welke een witte spons bevat om de huid voor het gebruik van de Solaris Zelfbruiner Spray eerst te scrubben en reinigen. Je handen blijven daardoor netjes schoon.
  • Vernevel de tanningspray op een afstand van ongeveer 30 centimeter gelijkmatig op de huid.
  • Laat het intrekken of droog sneller met een föhn.
  • Herhaal voor een intensere teint.
  • Meer tips & tricks legden we je vorig jaar al eens voor.