Oplossingen tegen rimpels

Voor een stralende huid zonder oneffenheden hoef je als kind en (jong) volwassene geen fratsen uit te halen. We worden immers allemaal geboren zonder ouderdomstekenen in het gelaat. Waarom krijgen we op latere leeftijd dan wel rimpels en bestaat er een manier om moeder natuur een stap voor te zijn? Het antwoord: ja! (zo bewees zelfs de oudste vrouw ter wereld)

Oudste vrouw ter wereld bleef lang jong

Het verouderingsproces tegengaan lukt helaas niet. Het overkomt ons allemaal en hoort onmiskenbaar bij het leven, net als het feit dat dit eindig is. De oudste persoon ooit was de Française Jeanne Louise Calment, die in 1997 stierf op een leeftijd van 122 jaar, 5 maanden en 14 dagen. Wie had in de jaren dertig ooit kunnen denken dat ze toen nog zo’n gave huid had en tegelijkertijd pas op de helft van haar leven was, zoals te zien is op de zwart-wit foto in onderstaande collage?

Calment kwam uit een rijke familie en heeft nooit hoeven werken. Ze leidde een rustig leven met veel hobby’s, zoals tennis, fietsen, zwemmen, rolschaatsen, piano spelen en opera, die ze tot na haar honderdste volhield. Tot het breken van haar dijbeen op haar 114e, kon ze zich prima zelfstandig voortbewegen. Jeanne Louise dronk regelmatig port, at een kilo chocolade per week en rookte tot vijf jaar voor haar dood.

Calment had niet alleen het geluk heel oud te worden, maar tot aan haar bijbeen-breuk ook redelijk gevrijwaard te blijven van extreme ouderdom. Ze had dan wel de rimpels die hoorden bij een vrouw van haar leeftijd, maar ze ging pas echt hard achteruit nadat ze op haar 114e in een rolstoel belandde en steeds minder in beweging kwam. De uiterlijke kenmerken die bij haar leeftijd hoorden kwam daardoor, in korte tijd, steeds meer aan de oppervlakte te liggen.

Oudste vrouw ter wereld bleef lang jong

Waar komen rimpels vandaan?

Het minder bewegen kan indirect aanleiding zijn geweest voor het versnellen van de rimpeltoename. Wie veel in beweging is, ziet dat op den duur terug in de huid. Ook voldoende nachtrust kan bijdragen aan een strakkere huid. Mensen met veel slaaptekort maken meer hormonen aan dan normaal, welke de huid verslechteren en verslapping laat ontstaan.

Zelfs lachen zorgt met de jaren voor tekenende lijntjes in het gezicht. Wie veel fronst, lacht of met de ogen knijpt, kan de klok erop gelijk zetten op een dag wakker te worden met kraaienpootjes. Lachen is echter gezond, want wie veel stress heeft maakt een stofje aan dat het collageengehalte in je lichaam omlaag schroeft. Hierdoor kunnen blijvende rimpels ontstaan. Andere externe factoren die de huid stuk maken zijn o.a. suiker, roken en teveel zonnen. Dat laatste is overigens niet nodig om een mooi bruin kleurtje te krijgen, zo meldden we onlangs.

Hoe stel je zichtbare veroudering uit?

Een handige manier om het probleem voortijdig aan te pakken, is het consumeren van Collageen Linn, verkrijgbaar in handzame, drinkbare ampullen. Collageen is een van de belangrijkste lichaamseigen bestandsdelen dat zorgt voor stevige botten, spieren en een gave, rimpelloze huid. Tot het 25e levensjaar produceren we dit goedje moeiteloos, daarna neemt de aanmaak geleidelijk aan af.

Na 50 jaar maakt ons lichaam nauwelijks nog collageen aan, waardoor de eerste rimpels en cellulitis zich aandienen en spieren en gewrichten stijver worden. Vrijwel iedereen heeft baat bij extra inname van collageen, mensen op leeftijd en sporters des te meer.

Kan ik meer doen?

Jazeker! Naast collageen is ook Hyaluronzuur Linn aan te bevelen. Een onmiskenbare toevoeging van ons gezonde lichaam, omdat het tot wel duizend keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. Wanneer we ouder worden neemt ook dit af, waardoor je huis vocht verliest en rimpels vrij spel krijgen. Via eenzelfde soort drinkbare ampullen, kan dit tekort weer worden aangevuld.