De beste tips voor een goede nachtrust

Dag en nachtcrèmes zijn er in alle soorten en maten, maar bij te weinig slaap heeft geen van allen effect. Wij zetten de beste tips voor een goede nachtrust voor je op een rij en vertellen je hoe je -letterlijk- een echte sleeping beauty wordt.

Fris & Fruitig heb je zelf in de hand

Een verstoorde nachtrust is niet alleen vervelend vanwege het woelen en draaien in bed, door minder te slapen maken je bijnieren ook meer cortisol aan, oftewel: het welbekende stresshormoon. De verhoogde cortisol breekt het hyaluronzuur in je lichaam deels af, waardoor je huid droger wordt. Ook beschadigt het de beschermlaag van je huid, waardoor deze er slechter uit gaat zien. Met deze tips ga je lekker slapen en sta je frisser weer op.

1. Geef je slaap prioriteit

Slapen lijkt misschien nutteloos omdat je nog zoveel te doen hebt, maar het is wel degelijk belangrijk. Een apparaat dat op batterijen loopt stopt er ook mee zodra de energie op is, bij mensen is dat niet anders. slapen helpt tevens om de gedane indrukken van de dag te kunnen verwerken. Door te slapen druk je in feite de reset-knop in en start je lichaam opnieuw op. Hoe beter je ’s nachts slaapt, des te lekkerder zit je de dag erna in je vel. Oftewel: durf een punt te zetten achter je werkzaamheden. Die ene mail schrijven of de was opvouwen kan morgen ook nog wel.

2. Luister naar je interne klok

Wakker worden met natuurlijk daglicht, of een speciaal daarvoor ontworpen lamp die dit gevoel nabootst, speelt in op je interne klok. Door jezelf bij het ontwaken bloot te stellen aan daglicht, weet je lichaam dat het tijd is om wakker te worden. Ga gedurende de dag een aantal keer naar buiten om je klok synchroon te laten lopen met je natuurlijke ritme. Gevolg: je komt ’s avonds gemakkelijker in slaap en hebt in de meeste gevallen ook een betere nachtrust.

3. Richt je slaapkamer in

De naam zegt het al: in een slaapkamer slaap je. Maak het op deze plek dan ook zo stil mogelijk en verwijder alles wat je kan afleiden, zoals klokken, zoemende computers, tijdschakelaars en de televisie. Het is aan te raden een uur voor bedtijd überhaupt niet meer naar schermen die blauw licht afgeven te kijken, waaronder ook je telefoon. Het licht geeft je lichaam namelijk het signaal dat het ochtend is, waardoor je minder melatonine aan. Dit stofje zorgt er juist voor dat je slaperig wordt. Verduister de kamer tot het zo donker mogelijk is en zorg voor frisse lucht. Zet hier bij voorkeur het raam voor op een kier, in plaats van gebruik te maken van een kunstmatige airconditioner.

Beauty Pillow verzorgt de huid

4. Neem een slaapmutsje

Drink wat voor het slapengaan, maar doe uiterlijk een uur voordat je in bed gaat liggen. Je wilt immers voorkomen er ’s nachts uit te moeten voor een toiletbezoek. Kruidenthee helpt je te kalmeren, cafeïne houdende dranken doen het tegenovergestelde. Vermijdt daarom, het liefst al vanaf de middag, dranken als koffie, cola en energiedrinks.

5. Eet gezond

Overgewicht kan ervoor zorgen dat je slapapneu ontwikkelt, waar door je keer op keer wakker wordt (soms zonder dat je het inde gaten hebt, omdat het maar heel kort is). Je slaapritme kan zodoende flink in de war worden geschopt. Wist je dat gezonde voeding ook positief effect kan hebben op de gezondheid van je haar? Eet overdag verstandig en je haar zet ’s nachts een stapje meer.

6. Zorg voor het juiste beddengoed

Een derde van ons leven brengen we slapen door. Je kunt dus maar beter in een lekker bed liggen met de juiste dekens en kussens. Koop een zacht of stevig kussen naargelang je wensen, maar verpak deze altijd in een zacht satijnen Beauty Pillow. Naast een luxe gevoel van verwennerij, heeft de sloop (verkrijgbaar in tal van leuke kleuren) namelijk ook een verzorgende werking voor je huid en haar. Het reguleert de talgproductie en behoudt het vocht dat daarvoor nodig is. Het resultaat is opstaan zonder slaapvouwen in het gezicht of een warrig ochtendkapsel. Daarnaast is het goed voor:

  • Heerlijk, verkoelend slapen
  • Het verfijnen van kleine rimpeltjes
  • Het bestrijden van acné en onzuiverheden
  • Realisatie van makkelijk doorkambaar en glanzend haar
  • Voorkomen van gespleten haarpunten en pluizend haar
  • Kalmeren van een onrustige en gevoelige (hoofd)huid
  • Beter behoud van haar- en wimperextensions
  • Een mooier resultaat bij permanente make-up behandelingen
  • Intensievere werking van huid- en haarproducten
  • Daarnaast is de sloop anti-allergeen tegen huisstofmijt en pollen

Beauty Pillow laat je lekkerder slapen