Zeg, ken jij de waterman?

Mensen bestaan voor een groot deel uit water en dat is maar goed ook. We kunnen niet zonder en overleven onmogelijk zonder dit belangrijke bestandsdeel. Toch neemt de productie van stofjes die hieraan ter ondersteuning dienen naarmate we ouder worden af, met alle gevolgen van dien. Tijd om in te grijpen!

Sponsfunctie werkt niet eindeloos

Het vrouwenlichaam bestaat voor ongeveer de helft uit water en mannen bestaan zelfs voor 65% uit H2O, zoals de wetenschappelijke naam voor water luidt. Een deel ervan raken we in de loop van de dag kwijt door zweten en urineren. Zonder water zouden onze vitale organen uitvallen en kan ons bloed niet goed doorstromen. Teveel vochtverlies kan zelfs moe en duf maken, omdat ook de hersenen hierop lopen.

Een belangrijk lichaamseigen bestandsdeel om water vast te houden is hyaluronzuur. De stof is een ware vochtinbrengende krachtpatser die tot wel duizend keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. Zo bestaat het glasachtig lichaam van ons oog (tussen de lens en het netvlies) voor 98% uit water dat aan slechts 2% hyaluronzuur gebonden is.

Het speelt dus, als een soort spons, een cruciale rol in het gehydrateerd houden van de huid en daarmee aan een gezonde, stevige en glanzende uitstraling daarvan. Vijftig procent van al het hyaluronzuur in ons lichaam, bevindt zich in de huid, welke een oppervlakte heeft van maar liefst twee vierkante meter en zo’n tien kilo weegt. De huid is daarmee ons grootste en zwaarste orgaan. Reden te meer om deze goed te verzorgen.

De huid is slechts een paar millimeter dik, maar desondanks erg sterk en opgebouwd uit verschillende lagen:

  • Epidermis: De bovenste en beschermende (hoornachtige) laag. Dode cellen worden gemiddeld elke 27 dagen vervangen door nieuwe.
  • Zuurmantel: Deze bevindt zich op de epidermis om bacteriën te verjagen en water van de huid te laten druipen.
  • Dermis: Het niveau waar de talg-, zweet- en geurklieren zich bevinden. Deze laag bevat tevens vezels, zenuwen en bloedvaten die de warmtebalans van het lichaam regulieren.
  • Subcutis: Bestaande uit weefsel en vet om stoten van buitenaf op te vangen en energie in op te slaan. Het koppelt de huid aan de onderliggende pezen en spieren.

Leuk toch? Niets meer aan doen!

Dat ligt toch anders. Ken jij de waterman? Met het verstrijken van de dagen komt hij een stuk minder vaak langs! Naarmate we ouder worden, zal de hoeveelheid hyaluronzuur dalen waardoor je huid vocht verliest. Na ons vijftigste maakt het lichaam vrijwel geen hyaluronzuur meer aan, terwijl je die dorstlesser juist goed kunt gebruiken om rimpels minder vrij spel te geven zich in volle glorie te ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om dit voorraadje aan te vullen.

Om voldoende gehydrateerd te blijven en vocht te kunnen opnemen, drink je een maal daags een ampul Hyaluronzuur Linn. Effecten van de behandeling zijn na ongeveer drie maanden waarneembaar. Het middel zorgt voor bevochtiging van de huid en biochemische ondersteuning aan omringende cellen, waaronder huidcellen. Het geeft een verhoogde stevigheid (van bijvoorbeeld wallen of hangende wangen), opnieuw gedefinieerde elasticiteit en hernieuwd volume aan de huid.

Stramme gewrichten

Het zuur werkt al smeermiddel voor gewrichten die in de loop der jaren wat stroever zijn gaan aanvoelen. Het is ook daarom dat bijvoorbeeld mensen met artrose gebaat zijn bij hyaluronzuur. Het lichaam heeft het stofje van nature nodig, maar kan dit na verloop van tijd minder makkelijk aanmaken. Via deze ampullen wordt het tekort verder aangevuld.

Naast hyaluronzuur bevelen we ook Collageen Linn aan. Ook dit stofje neemt op den duur af, terwijl het een van de belangrijkste lichaamseigen bestandsdelen is dat zorgt voor stevige botten, spieren en een gave, rimpelloze huid.

De huid hydrateren is belangrijk