Wordt jij ook altijd jonger geschat? Dit is het geheim!

‘Ben je echt al zo oud? Dat had ik je echt niet gegeven!’ Zouden we dit niet allemaal van tijd tot tijd willen horen? De natuur doet echter haar werk, voorheen zelfs onherroepelijk. Dankzij langdurige onderzoeken en technieken is het echter gelukt het eeuwenoude proces van uiterlijk ouder worden deels tegen te gaan. Het geheim? Lees snel verder!

Een jonger uiterlijk in een drankje

Collageen, wie is er niet oud mee geworden? Als het goed is niemand. Het lichaamseigen stofje zorgt er namelijk juist voor dat tekenen van ouderdom zoveel mogelijk onder het tapijt geschoven worden. Hyaluronzuur, nog zo’n wondermiddel om rimpels tegen te gaan. We maken het als mensen eigenhandig aan, maar naarmate we ouder worden wel steeds minder. Al is de oudste vrouw ooit is dan wel weer 122 mee geworden.

Tot ons 25e produceren we het moeiteloos, daarna neemt het af tot we rond de 50 nauwelijks nog iets over hebben. Het gevolg: stijvere spieren en gewrichten, rimpels en cellulitis, oftewel: de bekende sinaasappelhuid. Maar liefst 85% van de vrouwen krijgt hier op een zeker moment mee te maken. Putjes, groeven, lekker karakteristiek, maar we zijn ze lieve kwijt dan rijk. Nu is er een oplossing voor!

Voordat de ampullen van Collageen Linn en Hyaluronzuur Linn op de markt kwamen, is er uitgebreid onderzoek verricht naar de effecten van deze dagelijks drinkbare toevoeging aan je systeem. Uit de eerste studie met vrouwen in de leeftijd van 35 tot 55 jaar bleek de huidelasticiteit na vier weken significant hoger -tot wel 15%- in vergelijking met vrouwen die een placebo middel kregen toegediend. De tweede studie met vrouwen tussen de 45 en 65 jaar toonde aan dat de hoeveelheid rimpels afnam, eveneens na een periode van vier weken.

Gezonde huid van binnenuit

Hoe werkt het?

Zowel collageen als hyaluronzuur kunnen op dagelijkse basis worden ingenomen door het drinken van een ampul. Het collageen nestelt zich vervolgens direct in de collageen vezels in de onderhuid en trekken de rimpellaag in de opperhuid geleidelijk aan gladder. Hyaluronzuur is het stofje dat tot wel duizend keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden. Wanneer dit op latere leeftijd afneemt en je huid vocht verliest, krijgen rimpels vrij spel. Door dit tekort handmatig eer aan te vullen, kan de huid weer op dezelfde manier te werk gaan als dat het daarvoor uit zichzelf al deed.

Kun je nog meer doen? Jazeker! Het is aan te raden je voeding aan te passen (open deer: snoep verstandig, eet een appel. Gezonder is altijd beter) en ultraviolette straling uit de weg te gaan. Toch zin in een middagje lekker zonnen? Smeer je dan vooraf goed in met de juiste factor zonnebrandcrème. Is het je enkel om het kleurtje te doen? Probeer dan eens de BruiningsSpray producten van Solaris.

Sterke nagels en gezond haar

Een gave huid is niet het enige waar collageen effect op heeft. Het zorgt ook voor een snellere nagelgroei met minder afschilfering. Je zult binnen enkele maanden zien dat de ruwheid op je nagels, zoals riemen en halve maandjes, zichtbaar worden teruggedrongen. Gebarsten of gebroken nagels behoren tot het verleden met de sterke basis die dit geeft.

Onderzoek toont een afname van maar liefst 42% na zes maanden en zichtbaar eerste resultaat na drie maanden. Ook de groeisnelheid neemt toe. Tegelijkertijd is er een opmerkelijke verbetering in het afpellen van de nagels en een duidelijk verminderde onregelmatigheid van de nagelband. Ruim 80% van de deelnemers ana het onderzoek was volledig tevreden, 75% van de vrouwen ervaart hun nagels als langer en 71% zegt dat hun nagels sneller groeien en langer worden.

Wist je trouwens dat nagels en haar van hetzelfde materiaal gemaakt zijn? Collageen is daarom ook een uitermate fijn bestaddeel om je haar van binnenuit te voeden. Het draagt bij aan gezond, stevig en glanzend haar.

Sterke nagels en haar met drinkbare ampullen

Japan loopt voorop

Orale voedingssupplementen of aanvullingen van lichaamseigen stoffen is relatief nieuw in het westen. In Japan, dat toonaangevend is op het gebied van schoonheidsverzorging, zijn voedingsmiddelen die colleageen bevatten echter al goed ingeburgerd. Deze trend zal zich naar verwachting ook snel verspreiden in Europa en Amerika. Ook voor gezonde haargroei bestaan er tal van betrouwbare vitamines.