baby met snor

Vanaf het begin der tijden proberen mannen zich te presenteren op hun meest mannelijke en charmante kant. Om dit te doen, besluiten velen van hen om een ​​snor te laten groeien die hun persoonlijke stijl sterk accentueert. We belichten nu 13 wereldberoemde snorstijlen die ook overal op de wereld worden gedragen.

Verschillende snorstijlen

Om je snor stijl goed te definiëren, moet je rekening houden met de genetica van je gezichtshaar. Sommige snorstijlen zijn ideaal voor sommige, terwijl andere stijlen gewoon onmogelijk zijn om te hebben voor anderen. We beschrijven nu 13 verschillende, maar wereldberoemde snorstijlen die tijdloos en niet grensgebonden zijn.

Snorstijlen met Clubman Pinaud

1. De Chevron snor

Deze stijl werd populair in de jaren 1980, toen Tom Selleck het droeg voor het tv-programma Magnum. De chevron snor is vrij dik en breed. De laatste heeft meestal de neiging om de rand van de bovenlip volledig te bedekken. Om deze snor te laten groeien, heb je gewoon geduld nodig en laat je het haar tussen de bovenlip en de neus groeien. Zodra de gewenste lengte is bereikt, volstaat het om deze regelmatig te onderhouden met een snorschaar. Baardverzorgingsproducten zoals oliën en crèmes kunnen effectief zijn voor het optimaliseren van de snorontwikkeling, maar uiteindelijk blijft deze stijl natuurlijk en heeft geen snorwas nodig.

Tom Selleck met snor

2. De Dali snor

Deze snor is geïnspireerd op het embleem van het surrealisme van de 20e eeuw, de Spaanse schilder Salvador Dali. De snor in Dali-stijl is vrij smal en de buitenste uiteinden zijn omhoog gebogen. Nogmaals, om deze snor te laten groeien, heb je eerst geduld nodig om de haren tussen de bovenlip en de neus in eerste instantie te laten groeien zodat ze een bepaalde lengte bereiken. Het is ook noodzakelijk om ze regelmatig te trainen om naar de uiteinden van de mond te groeien met een snor kam. Ten slotte moet je de punten naar boven buigen met een goede snorwas, zoals de Clubman Pinaud Snorwax. Omdat deze stijl een snorwasapplicatie vereist, heb je ook een goede baardshampoo of zeep nodig om je snor te wassen.

Salvador Dali

3. De Engelse snor

De snor in Engelse stijl lijkt veel op de Dali-stijl. Het is ook vrij lang en smal. Het onderscheidt zich echter van de Dali-snor door zijn verdeling in het midden van de bovenlip en zijn uiteindes die iets minder gebogen zijn. Om deze snorstijl te ontwikkelen, moet je de borstelharen van je snor trainen om naar de hoeken van je mond te groeien met een snorkam en heb je ook een snor wax van goede kwaliteit nodig om de uiteinden op hun plaats te houden. Een shampoo of zeep voor gezichtshaar zal ook nodig zijn zoals de Clubman Pinaud Shave Soap. Het grootste voordeel van dit product is dat het de huid onder de baard kan bereiken en hydrateren, terwijl het voorkomt dat de baard uitdroogt. De baardolie van Clubman bevat een mix van essentiële oliën, die gezichtshaar verzachten, de onderliggende huid hydrateren en jeuk verminderen. Het zal de baard conditioneren, zonder deze te verzwaren of de poriën te verstoppen. Tot slot moeten alle haren in de buurt en onder de mondhoeken worden geschoren.

handlebar snorstijl

4. De Fu-Manchu snor

Deze stijl verscheen op het Europese continent in 1923 dankzij de reeks Britse romans 'The Mystery of Dr. Fu Manchu'. Vervolgens werd deze snor gepopulariseerd door het uiterlijk van een bioscoop en is het snel een klassiek stereotype van Chinese schurken geworden. Het is duidelijk dat deze stijl zijn oorsprong te danken heeft aan de Aziaten die deze snor droegen lang voordat deze in Europa populair werd. De snorstijl van Fu Manchu begint boven de bovenlip en strekt zich uit aan weerszijden van de mond om uiteindelijk onder de kaak af te dalen. Alle haren op de kin zijn geschoren. Natuurlijk vereist de Fu Manchu-snorstijl geduld omdat het erg lang duurt om zich te ontwikkelen. Het vereist ook passende zorg. Het moet dagelijks worden gekamd met een snor kam en sommigen gebruiken graag een conditioner of een baardolie om het wat vorm te geven. Een baardolie van goede kwaliteit is een vereiste om de klus te klaren. De Beard Balm van Clubman is ook uitermate geschikt; het is een middelsterke, wasachtige witte creme voor de baard en snor. Bovendien bevat de Beard Balm bijenwas, lanoline, kokosolie en soja-eiwit. Tevens is er nog de 2-in-1 Beard Conditioner; die je gezicht revitaliseert, huidirritatie verzacht en hydrateert.

fu manchu snor stijl

5. De Handlebar snor

Deze snorstijl, in al zijn variaties, is zeker een van de meest klassieke. Vanzelfsprekend is het ook een van de oudste en wordt het vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. De snorren in handlebarstijl fascineren mannen al sinds de ijzertijd. Ze hebben hun stijgingen en dalingen in populariteit in de loop van de tijd gezien, maar worden vandaag nog steeds gewaardeerd en gedragen. De snorren in de stijl van de handlebar kunnen groot of klein zijn. Deze snorren zijn bijzonder. In tegenstelling tot andere stijlen die regelmatig onderhoud en snijden vereisen, begint deze snor in het midden van de bovenlip en moeten de haren naar de uiteinden van de mond worden gekamd. Bovendien zijn de uiteinden van deze snor naar boven gebogen. Om een handlebar te laten groeien, moet je de neiging bestrijden om te lange haren te knippen en over je bovenlip te laten komen. De tijd en het kammen van de snor onder een dagelijkse basis zal de haren in de gewenste richting laten groeien. Natuurlijk is een snorwasapplicatie vereist, zodat je snorstijl (groot of klein) zijn vorm aanneemt en behoudt. Je hebt ook een baardzeep voor gezichtshaar nodig om je snor grondig te wassen. Wij adviseren de producten van Clubman; zij hebben verschillende geweldige producten, waaronder de Clubman Shave Soap en Moustache Wax; verkrijgbaar in maar liefst 4 kleuren; bruin, kastanjebruin, zwart en neutraal. Gebruik het om de twee dagen om te voorkomen dat etensresten of vuil vast komen te zitten in je gezichtshaar.

Engelse snor

6. De Hoefijzer snor

De snor in hoefijzerstijl is indrukwekkend. Het is duidelijk een ideale stijl voor diegenen die graag anders zijn en opvallen als Hulk Hogan, een legende en een symbolische figuur van deze stijl van snor. De snor in hoefijzerstijl lijkt sterk op de snor in Fu Manchu-stijl. Het belangrijkste verschil is dat in plaats van de uiteinden van de snor tot onder de kaak te laten groeien, ze precies aan de rand van de kaak worden gesneden. Zo ziet deze stijl van snor eruit als een omgekeerd hoefijzer, vandaar de naam. Om deze stijl van snor te laten groeien, moet je eerst je baard en snor laten groeien. Zodra de dikte voldoende is, is het tijd om alles te trimmen met een precisie-baardtrimmer. Je gebruikt de borstelharen van je baard om twee verticale strepen te maken die de continuïteit van je snor zullen zijn. Alles wat zich buiten en binnen deze twee strepen bevindt, behalve de snor, moet dagelijks worden geschoren. Om dit te doen, raden we je aan het te doen met de Straight Edge Matte Razor van Clubman Pinaud, van hoogwaardig corrossiewerend roestvrijstaal.

hoefijzer snor met Clubman

7. De Imperial snor

De imperial snor is vergelijkbaar met de Dali, maar is minder sophisticated. Het heeft een vrij natuurlijke uitstraling. De snor in imperial stijl is vrij groot en dik en duurt enige tijd voordat de gewenste lengte en dikte zijn bereikt. Dit is de combinatie van de hele snor die boven de bovenlip groeit met haren van de wangen. Haren op de wangen zijn de continuïteit van de snor en zijn naar boven gebogen. Om een ​​maximale houdbaarheid te garanderen, raden we aan een snorwax of een baardbalsem met een goede fixatie te gebruiken (draai bij het aanbrengen van de wax de uiteinden niet om te voorkomen dat je eindigt met een Dali-snor). Ten slotte, om het haar van de snor te trainen om op natuurlijke wijze hun plaats in te nemen, zal het nodig zijn om het elke dag te kammen met een snorkam.

imperial snor

8. De Lampenkap

De snorstijl van de lampenkap is redelijk rudimentair en eenvoudig te ontwikkelen. Deze lijkt op de snor in de borstelstijl van de schilder. Het onderscheidt zich desalniettemin door de rechte randen. Op de snor in lampenkapstijl mag geen ronding of kromming zichtbaar zijn. De uiteinden zijn allemaal in een rechte lijn gesneden en hebben een lichte helling. Dit type snor moet een aanzienlijke dikte hebben om er goed uit te laten zien. Om deze snor te laten groeien, kost het slechts tijd om de snor een goede dikte te laten hebben en ten slotte een snorschaar om het dagelijks te onderhouden.

lampenkap snor

9. De Schilderkwast snor

Deze snorstijl lijkt sterk op de lampenkap en de chevron snorstijl. Toch heeft het nog steeds zijn onderscheidingen. Deze snor is relatief dik en bedekt het hele deel boven de bovenlip. Belangrijke regel, de schilderkwast snor mag nooit breder zijn dan de mond. In tegenstelling tot de chevron-stijl, mogen er geen haren over de bovenlip komen. Aldus gezegd is een dagelijks onderhoud met snorscharen vereist. Ten slotte onderscheidt deze snorstijl zich van de lampenkap & chevron snorstijl door zijn uiteindes die enigszins afgerond zijn.

schilderskwast snor

10. De Potlood snor

Een snor van deze stijl zijn over het algemeen klein, dun en smal alsof ze met een potlood zijn getekend. In feite volgen ze de lijn van de bovenlip zonder deze ooit aan te raken. Deze snorren mogen ook nooit de neus raken. Ze moeten worden gecentreerd zodat de twee gebieden aan weerszijden van de snor symmetrisch zijn. Deze snorstijl kan verschillende variaties hebben. In plaats van in een enkele rechte lijn te zijn, kan de snor bijvoorbeeld een kleine scheiding hebben bij het philtrum (kleine kuiltjes in het midden van de bovenlip). Anders kan de hoek van de snor zelf ook worden gewijzigd. Het is duidelijk dat snorren in potloodstijl dagelijks onderhoud vereisen met een snorschaar.

Potlood snorstijl

11. De Piramide snor

Omdat het voor ons onmogelijk is om je de exacte datum van de bouw van de piramides te geven, is het moeilijk om je te vertellen wanneer mannen door hen werden geïnspireerd voor hun snor. Ze zijn echter nog steeds erg populair vandaag de dag. Snorren van deze stijl hebben een behoorlijke omvang en zijn vrij dik. Ze mogen niet breder zijn dan de mond en moeten natuurlijk een piramidevorm hebben. Nogmaals, ze kunnen enkele variaties hebben. De lijnen van deze snorren kunnen recht of afgerond zijn, hun hoeken kunnen min of meer uitgesproken zijn en hun grootte kan ook variëren. Om een ​​mooie, goed verzorgde piramida snor te behouden, moet je deze natuurlijk regelmatig onderhouden met een snorschaar.

Piramide snorstijl

12. De Tandenborstel snor

Deze stijl van snor werd populair door de acteur, scenarioschrijver en componist Charlie Chaplin en verloor snel zijn populariteit dankzij de dictator van nazi-Duitsland; Hitler. De tandenborstel of Hitler-snor-stijl is vrij dik en meestal een centimeter breed. Deze moet worden gecentreerd met de bovenlip. Als algemene regel mag deze snor nooit breder zijn dan de neus en mogen de haren nooit over de bovenlip komen. Deze snor is waarschijnlijk het gemakkelijkst te maken. Het is alleen nodig om een ​​snor van enkele maanden te ontwikkelen, zodat deze een geschikte dikte heeft en vervolgens met een scheermes beide uiteindes van de snor onder een rechte hoek te scheren. Op het einde moet het dagelijks worden verzorgd met een snor kam en een schaar.

Tandenborstel snor

13. De Walrus snor

Aanvankelijk gedragen door de Kelten en Galliërs, ondervond de walrus snor zijn grootste toename in populariteit tegen het einde van de 19e eeuw. Mannen van elke status hielden van deze natuurlijke en wanordelijke stijl. We hoeven alleen maar de rocker David Crosby, de Amerikaanse president Theodore Roosevelt of de Sovjetleider Josef Stalin te herinneren, die allemaal de snor in walrusstijl hebben gedragen. Tegenwoordig blijkt Jamie Hyneman, de gastheer van de populaire show MythBusters, de emblematische figuur van de snor in walrusstijl te zijn. De walrus snor is erg bossig en breed. Het daalt meestal over de bovenlip of kan zelfs de hele mond bedekken en strekt zich ook uit aan beide zijden van de mondhoeken. Hoewel het in het begin lang duurt om te ontwikkelen, zal het uiteindelijk nodig zijn om het te onderhouden met een snorschaar.

Walrus snor