Minoxidil kopen

Minoxidil. Zelfs als de naam geen belletje doet rinkelen, weet je er waarschijnlijk meer over dan je denkt.

Hoewel het zo'n bekend product is, begrijpen de meeste mensen niet helemaal wat het doet, hoe het werkt of waar ze het kunnen kopen. Dus laten we erin duiken.

Wat is minoxidil?

Minoxidil is één van de slechts twee goedgekeurde behandelingen om haaruitval te behandelen en te helpen bij haargroei (de andere behandeling is finasteride).

Het is een lokale behandeling die wordt gebruikt om erfelijk haarverlies (ook bekend als mannelijke of vrouwelijke kaalheid) te behandelen.

Wat doet minoxidil?

Minoxidil kan zowel haaruitval vertragen als haar opnieuw laten groeien bij mannen en vrouwen die last hebben van haaruitval. Tweemaal daags aangebracht op de hoofdhuid, begint dit lokale medicijn na drie maanden regelmatig, gewoon gebruik zijn resultaten zichtbaar te maken.

Waar koop ik minoxidil?

Je kan minoxidil online kopen op aboutourbrands.nl tegen lagere kosten dan een apotheek. Minoxidil is een medicijn voor haaruitval, maar je hebt geen recept nodig hebt om het te krijgen.

Minoxidil was tot voor kort alleen nog te verkijgen op doktersrecept echter heeft de leverancier Linn Pharma ervoor gezorgt dat dit product na uitgebreid onderzoek goedgekeurd werd om als geneesmiddel verkocht te worden door de daartoe bevoegde bedrijven.

Aboutourbands is één van de bedrijven die officieel volgens het Ministerie van Volksgezondheid online geneesmiddelen mag aanbieden. Dit kan je ook terugvinden op deze site.

Aboutourbrands.nl voldoet aan alle strenge eisen die door het ministerie van Volksgezondheid zijn opgesteld en wordt hier nadrukkelijk voor in de gaten gehouden. Wij zijn dan ook een (trotste) uitverkorene om de Minoxidil producten van Linn PHarma te mogen verkopen aan consumenten.

Hoe werkt minoxidil?

Dunner wordend haar (en uiteindelijk kaal worden) treedt op wanneer de haarzakjes na verloop van tijd krimpen, waardoor er steeds dunnere haarlokken groeien totdat ze uiteindelijk helemaal geen nieuw haar meer krijgen. Dat is waar minoxidil binnenkomt.

Minoxidil is een vasodilatator, een medicijn dat de bloedvaten verwijdt en waardoor het bloed er gemakkelijker doorheen kan stromen (in feite wordt het soms gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen).

Het stopt technisch niet haaruitval, maar het bevordert wel de haargroei. Er wordt aangenomen dat als je minoxidil op je hoofdhuid aanbrengt, je bloedvaten meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haarzakjes kunnen transporteren, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd.

Hier is hoe: haar valt uit in de telogene fase, de laatste fase van de levenscyclus van een haar. Minoxidil zorgt ervoor dat dit haar afstoot en het vervangt door gezond haar in de anagene fase, de periode van actieve groei van het haar. Hierdoor is het heel gewoon dat minoxidil (tijdelijk) snel haarverlies veroorzaakt.

Als dit gebeurt, raak dan niet in paniek. Nadat de rustende haren zijn afgeworpen, worden ze over het algemeen vervangen door een duidelijk dikker haar - meestal na ongeveer een maand.

Is minoxidil een DHT-blokker?

Nee, minoxidil is een effectieve behandeling voor haaruitval, maar het werkt niet door DHT (het hormoon dat mannelijke kaalheid veroorzaakt) te blokkeren. Je denkt misschien aan Foligain of Revivogen, dat DHT blokkeert.

Ingredienten

Als je allergisch bent voor propyleenglycol, moet je deze oplossing vermijden. Dit ingrediënt kan jeuk en roodheid van de hoofdhuid veroorzaken. 

Werkt minoxidil?

Ja! Als je minoxidil consequent twee keer per dag op je hoofdhuid aanbrengt, kan je een vollere haardos zien. Mannen en vrouwen die minoxidil gebruiken, zien gewoonlijk tot 30% haargroei.

Helpt het bij een teruglopende haarlijn?

Klinische onderzoeken met minoxidil hebben zich voornamelijk gericht op haargroei bij de kruin, maar sommige gegevens tonen aan dat het ook kan helpen bij je haarlijn en het haar rond je slapen. Dat gezegd hebbende, kan minoxidil alleen de bloedstroom naar bestaande haarzakjes verhogen.

Wat betekent dat?

Minoxidil kan je helpen om een vollere haarlijn terug te laten groeien als je daar wat dun haar hebt. Maar als je helemaal geen haar kunt zien, zal minoxidil waarschijnlijk geen hergroei krijgen. Aan de andere kant kan het wel helpen voorkomen dat die kale plek groter wordt.

Wie moet minoxidil gebruiken?

Als je erfelijke kaalheid ervaart, is minoxidil een oplossing om te overwegen. Het is het meest effectief voor haargroei op de kruin van je hoofd.

Hoe spreek je minoxidil uit?

Ah ja, we hebben de beste vraag voor het laatst bewaard. Alsjeblieft: mi • NOX • i • dill

Minoxidil kopen