Haarverzorgingstips voor alle haartypes

Iedereen heeft zijn eigen routines om goed voor zichzelf te zorgen. Maar hoe weet je nou of wat je doet voor je haar wel genoeg is?

Voor steil haar:

Hoe dien je je haar te wassen:
 
Let bij het zoeken naar de beste shampoo voor haargroei op formules met ingrediënten zoals biotine of collageen, evenals antioxidanten zoals vitamine E en ginseng, aminozuren en B-vitamines, omdat deze helpen het haar opnieuw op te bouwen. Onze Foligain shampoo geeft je meer volume en versnelt de haargroei. Ook haalt het overtollig talg van je hoofdhuid.
Dat je haar misschien vettig aanvoelt, betekent niet dat je het elke dag moet wassen. Wist je namelijk dat daardoor de olieproductie alleen maar meer toeneemt en nog sneller vet wordt? Eens in de 2-3 dagen is prima

Haarverzorging:
Het gebruik van een conditioner is essentieel als je je haar mooi glanzend  en zacht wil hebben. Kies voor een conditioner die essentiële oliën bevat, zoals kokosolie, jojoba olie, argan olie. Deze voeden en hydrateren allen je haar van binnenuit. Ook hier is Foligain een hele goede keuze.
Kwak de conditioner niet zomaar op je hoofd, beter kun je gebukt gaan staan en de conditioner vanaf je nek naar beneden door je haar verdelen. Doe een bolletje mousse op je handpalm en verdeel het in je vochtige haar en föhn je haar dan droog. Dit geeft volume aan je haar en laat het er levendiger uitzien.
Een andere veel gehoorde klacht is dat je haar misschien te glad is en niet blijft zitten zoals je wil. Doe in dat geval wat textuur spray in je haar, dit houdt je haar beter in model.     

haar wassen bij een vrouw

2. Voor haar met slag

Haar met slag kan OF heel makkelijk of heel moeilijk te stijlen zijn, afhankelijk van je verzorgingsroutine. Het ‘net geen steil, net geen krul’ haartype heeft vaak last van vettig haar bovenop en droge punten.

Hoe dien je je haar te wassen

Terwijl te lang wachten tussen wasbeurten in meer haarverlies kan geven, het te vaak wassen droogt het weer uit. Het beste is dus om je haar om de 3-4 dagen te wassen om het gezond te houden.
Droog je haar met een microvezel handdoek om pluizen te voorkomen.

Haarverzorging:

Gebruik conditioner na elke wasbeurt
Geef je haar een massage met de complete formula van Foligain, dit zal je haar de nodige voeding van geven met meer glans, volume en zachtheid.

blog verzorgingstips

Zon en wind kunnen behoorlijk wat schade aan je haar aanrichten en zorgen voor gespleten punten. Een goede manier om dat te voorkomen is jojoba olie aan de uiteindes van je haar in te smeren en het een nachtje in te laten trekken. Dit hydrateert je haar en houdt het vocht erin vast, waardoor het meteen stukken gezonder oogt.

3. Voor krullend haar

Hoewel krullend haar lekker speels kan zijn, zit er ook een keerzijde aan het hebben van krullend haar. De verzorging en het onderhoud ervan is op zijn minst lastig te noemen. Het heeft de neiging om te gaan pluizen, droog te worden en krul te verliezen. Dus hieronder enkele tips:

Hoe dien je je haar te wassen
Krullend haar heeft de neiging droog te worden doordat de natuurlijke olie die op de hoofdhuid geproduceerd wordt, moeilijker de uiteindes bereikt dan bij steil haar. Daarom kun je agressieve shampoo het beste vermijden, want deze ontnemen nog meer vocht aan je haar. Het beste is om een milde, sulfaatvrije shampoo te gebruiken. Ook hier raden we Foligain aan. Foligain is vrij van parabenen, sulfaten en ftalaten.
Om te voorkomen dat je haar droog, dof en beschadigd raakt, kun je het beste je haar 2 tot maximaal 3 x per week wassen.
Mocht je dit te lang vinden en vies vinden, kun je overwegen om je haar tussen de wasbeurten door, te behandelen met alleen conditioner.

Haarverzorging
Gekruld haar kan alle vocht gebruiken die het krijgen kan. Daarom moet het gebruik van conditioner al in je routine zitten. Ons advies is om altijd conditioner te gebruiken, ook tussen wasbeurten door. Gebruik Sashapure’s healing conditioner voor je dagelijkse gebruik of Sashapure’s defining curl cream. Deze is afgelopen jaar door People Magazine uitgeroepen tot het cosmeticaproduct van het jaar in de categorie Haarverzorging. Ook raden we je aan om eens in de week een herstellend en voedend masker te gebruiken; ook van Sashapure. Hier zit de exclusieve Inchi Olie in, welke 17x meer Omega 3&6 bevat dan wilde zalm, 48x meer genezende kracht bevat dan Argan Olie en 30x meer vitamine E dan Argan Olie. Het is een 3000 jaar oude superfood uit Peru en wordt in tal van cosmeticaproducten gebruikt om het haar, de nagels en huid een boost te geven en gezond te houden.
Gekruld haar is teer en kan vrij snel lijden aan haarbreuk, waardoor het ontklitten behoorlijk lastig kan zijn. Het makkelijkst is het om het te kammen als de conditioner erin zit, met een kam die genoeg ruimte tussen de tanden heeft. Dit voorkomt niet alleen haarbreuk, maar zorgt er tevens voor dat de krul goed in je haar blijft zitten.

Vrouw met gekruld haar

4. Voor kroeshaar

Kroeshaar wordt gekarakteriseerd door superstrakke krullen die boordevol textuur zitten. Dit is het meest fragiele haartype en is vaak fijn en droogt gemakkelijk uit. Dus je hoofdprioriteit moet in elk geval zijn dat je je haar goed hydrateert.

Hoe je je haar dient te wassen
Meeste shampoos bevatten sulfaten, welke je haar volledig van vocht en natuurlijke olie kunnen ontdoen. Dus schaf een milde, sulfaatvrije shampoo aan om je kroeshaar mee te wassen, ook hier is de shampoo van Sashapure weer een goede keuze in.
Beperk het wassen van je haar tot één keer per week. Je kunt je haar wel bevochtigen gedurende een paar keer per week om de benodigde vocht te kunnen toevoegen.
 
Haarverzorging

Meng wat leave-in conditioner, ricinusolie en water in een spray fles en spuit dit dagelijks een beetje door je haar om je haar goed gehydrateerd te houden.
Geef je haar een hete olie behandeling (kokosolie en olijfolie zijn goede keuzes) zo’n 20 minuten alvorens je haar te wassen om het een extra boost te geven.
Slaap op een satijnen kussenhoes of satijnen sjaal om haarbreuk te voorkomen en makkelijk door te kunnen kammen. Katoenen kussenslopen onttrekken namelijk het vocht uit je haar.