Liever grijs worden of kaal? Vraag het tien mensen en negen zullen de voorkeur geven aan het eerste. Moeder natuur is echter niet selectief en slaat toe bij zowel man als vrouw en van jong tot oud. Haarverlies is voor velen een punt van schaamte, terwijl het veelvoorkomend is. Deze bekende artiesten zaten eveneens met de handen in het haar. Figuurlijk dan.

BN'ers met haarverlies

Marc-Marie Huijbregts

Een cavia, zo noemde cabaretier Marc-Marie Huijbregts zijn haarwerk die hij tijdens een live-uitzending van De Wereld Draait Door afzette. Niemand wist toen nog dat hij al jarenlang vrijwel geen eigen haar meer had.

‘Vroeger vond ik dat kalende mensen niet zo moesten zeuren en de hele boel maar gewoon moesten afscheren. Totdat het mijzelf gebeurde en ik alleen maar dacht: dit komt veel te vroeg. Ik ben helemaal geen persoon om kaal te worden en heb er ook helemaal het hoofd niet voor. Ik heb daarom tien jaar lang een haarwerk gedragen. Het voelde echter ook wel weer heel bevrijdend om hem op een gegeven moment af te doen. Ik kan ‘m altijd weer terugplaatsen als ik me daar prettig bij voel.’, aldus Marc-Marie.

Carlo Boszhard

Carlo Boszhard heeft voor zijn haartransplantatie last gehad van erfelijke haaruitval. Een veelvoorkomend probleem onder personen van middelbare leeftijd. Gelukkig bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om hier wat aan te doen. Een haartransplantatie, vitaminen slikken zoals Foligain of Viviscal of plekjes camoufleren als het slechts over gedeeltelijke kaalheid, zoals inhammen, gaat. Bij Carlo gaat het om frontale kaalheid, waar weinig opvulmiddelen voor bestaan.

Katarina Justić

Actrice Katarina Justić voelde een lange tijd verdriet, onzekerheid en schaamte, nadat ze al op jonge leeftijd haar hoofdhaar verloor door de aandoening Alopecia Areata. Ze moest haarwerken gaan dragen en voelt zich vandaag de dag dankbaar met haar vrienden en familie die haar altijd hebben gesteund en kracht hebben gegeven.

Justić: ‘Zelfliefde is zo ontzettend belangrijk. Als je voelt dat je mag stralen, dan straal je ook! Dat wil ik heel graag uitdragen aan eenieder die denkt en voelt dat hij/zij er anders uitziet. Je bent mooi zoals je bent, want niemand is zoals jij. Ik ben nu ook blij dat ik verschillende kapsels kan dragen. Mij hoor je niet meer klagen dat mijn haar niet goed zit. En ja, het heeft even geduurd, maar ik vind mezelf toch een potje knap zonder haar! Het kleine beetje dat ik had, is er niet meer. Mijn ideaal was dat ik het ook af durf te hebben en dat is nu gelukkig het geval.’

Dick Advocaat

Een bekend voorbeeld van haartransplantatie bekende Nederlanders is Dick Advocaat. De voormalig trainer van het Nederlands elftal was in 1998 een van de eerste bekende Nederlanders die een haartransplantatie liet doen. De voetbalcoach was er ook meteen vrij open over dat hij zijn haardos op kunstmatige wijze weer wat voller had laten maken.

Advocaat figureerde zelfs in advertenties in kranten en tijdschriften, waarbij duidelijk te zien was hoe hij er voor en na de behandeling uit zag. Helaas had hij niet genoeg donorhaar om zijn hele hoofd te behandelen en moest de kruin kaal blijven.

Gerard Joling

Op zijn 23e wist Gerard Joling al een prominente plek in de videoclip van Jack is back (Earth and Fire) te bemachtigen en sindsdien is de zanger en presentator niet meer weg te denken uit de poldershowbizz. Leuk, maar als je voortdurend in the picture staat, wil je natuurlijk wel een beetje leuk voor de dag komen.

Drie jaar na zijn debuut op de Nederlandse televisie, merkte hij echter al dat zijn haar dunner werd. ‘In het begin ging ik dat verbloemen met donkere camouflagepoeder (zoals Toppik, red.) maar er komt een moment dat je er toch echt aan moet geloven’, aldus Joling over de haartransplantatie die hij uiteindelijk onderging. ‘In 2009 aan de voorkant en in 2011 op mijn kruin onderging ik twee ingrepen volgens de FUT-methode. Artsen halen dan een complete strip huid met haar weg om het elders weer terug te plaatsen.’

Haarverlies tegengaan of verminderen

Er bestaan verschillende producten waarmee je haarproblemen kunt aanpakken.

Revivogen Scalp Therapy bestrijdt het verlies op 5 verschillende manieren, waaronder het aanpakken van alle bekende oorzaken van Alopecia Androgenetica, zoals het haarverlieshormoon DHT.

De pluspunten op een rij:

  • Blokkeren van DHT
  • Vertraging van haaruitval
  • Stimuleren van haargroei
  • Samenstelling van 100% natuurlijke ingrediënten
  • Veilig gebruik zonder bijwerkingen
  • Verbetering van de ontwikkeling van de haarzakjes en verhoging van de grootte en dikte van haarzakjes
  • Het perfecte haargroeimiddel

10% KORTING!

Van zaterdag op zondag gaat de wintertijd weer in. Om drie uur ’s nachts, wordt de klok weer een uur achteruit gezet. Goed nieuws, want je hebt zondag dan een uur extra de tijd om een van de geweldige verzorgingsproducten van About Our Brands te kopen.

We helpen je hier natuurlijk graag mee een geven je daarom dit hele weekend: 10% KORTING OP ALLE ARTIKELEN. Gebruik hiervoor de speciale kortingscode: WINTER. Deze actie is ook van toepassing op de producten van Foligain, Toppik en Viviscal. Hierbij kan dezelfde kortingscode worden gebruikt.