Plotselinge haaruitval na Corona

Het coronavirus en plotseling haarverlies lijken verband te houden met elkaar. Naast reeds bekende symptomen, zoals geur- en smaakverlies, hoesten en ademtekort, is dit een nieuw bijverschijnsel van het virus. Haarverlies door een relatief onbekend virus, oftewel: plotselinge haaruitval na Corona... dit is wat je er tegen kunt doen.

Tal van oplossingen tegen haaruitval (ook na corona)

Officieel staat haaruitval niet bekend als een coronasymptoom, maar wel steeds meer mensen die het virus onder de leden hebben gehad, maken hier melding van. Bij maar liefst 25% van alle patiënten speelt, volgens dermatoloog Rick Waalboer-Spuij tegenover RTL Nieuws, corona een belangrijke rol.

‘Uit internationale studies blijkt dat ongeveer een kwart van de mensen die met corona in het ziekenhuis heeft gelegen, last kreeg van haaruitval, aldus de geleerde van het Erasmus MC in Rotterdam. ‘Mogelijk komt het door koorts en het feit dat haarzakjes afhankelijk zijn van zuurstofrijk bloed. Door het virus hebben deze daar misschien minder van gekregen.’

Haaruitval ontstaat in de meeste gevallen binnen een maand of twee na de eerste coronaklachten, ook al deze slechts licht zijn geweest. Stressvolle situaties ten gevolge van de beperkingen, zoals in quarantaine moeten, kunnen ook bijdragen aan haarverlies. Corona en haarverlies: nooit een leuke combinatie. Al hebben we nog wel wat tips voor je om een thuisisolatie door te komen.

Meer zoekopdrachten

Niet alleen doktersbezoeken, maar ook zoekopdrachten op internet tonen aan dat haaruitval het afgelopen jaar bij een bovengemiddeld aantal personen tot onrust leidde. Volgens het data science-bedrijf Spate in the New York Times, werd er alleen al in Amerika 8 procent meer gezocht op dit onderwerp. Maandelijks gemiddeld zo’n 829.000 keer.

Met name vrouwen worstelen met volle borstels en verstopte doucheputjes met klitten haar. Haaruitval door stress, ook wel Telogen Effluvium genoemd, treedt vaker op na een bevalling, maar kan dus ook door beperkingen vanwege het coronavirus aan de oppervlakte verschijnen.

Dit kun je doen!

Preventief haaruitval tegengaan kan met behulp van diverse middelen. Het Viviscal Max Strength Haargroei Supplement (in een mannen- en vrouwen variant) is daar een goed voorbeeld van. Het middel, bestaande uit o.a. Vitamine C, maltodextrine en D-biotine, voedt dunner wordend haar en bevordert de groei van binnenuit. Zeven klinische onderzoeken toonden aan dat, bij twee maal daags een pil, de haardikte verbeterde en binnen 3 tot 6 maanden haarverlies verminderde.

Voor een betere doorbloeding en bevordering van de groei, is eveneens het gebruik van lasterstraling aan te bevelen. Dit kan doormiddel van apparaten als de Hairmax Laserband (varianten 41 en 82 Comfortflex) en Hairmax Regrowmd Lasercap 272, welke je op je hoofd plaats, de Hairmax Flip 80 Laser Cap, waar je onder plaats neemt, of de Hair max Laserkam (varianten Ultima 9 Classic of Ultima 12), welke je zelf ter hand neemt. De stimuleren de haargroei, verminderen haaruitval en bevorderen de algehele hoofdhuid gezondheid.

Gebruik je een anti-haaruitval product op het hoofd, behandel de schedel voorafgaand dan met de Foligain Dermaroller om de absorptie hiervan de bevorderen en dode huidcellen van de hoofdhuid te verwijderen.

Preventiemiddelen tegen haaruitval

Haarwerk

Ten slotte kun je, in een vergevorderd stadium van haaruitval, ook kiezen voor een haarwerk. Ingrid Waals, haarspecialist en directeur van het bedrijf Justhair in Barendrecht, helpt mannen en vrouwen die kampen met tijdelijk of blijvend haarverlies. ‘Sommige mannen worden afgewezen voor een haartransplantatie, omdat zij te weinig donorhaar hebben. In dat geval is een haarwerk dé oplossing.’

‘De techniek die haarspecialisten vandaag de dag gebruiken is voortgekomen uit wat we vroeger het toupet noemden. Een toupet werd aan het eigen haar vastgemaakt doormiddel van clipjes. Tegenwoordig is het gebruikelijk om een haarwerk, zowel voor mannen als voor vrouwen, op het hoofd te plakken door middel van dermatologische lijm of tape.